duminică, martie 26, 2023

O „bombă fără ceas” a explodat luni seara, în Gai, la un depozit de rable și butelii

 

Un incendiu urmat de mai multe explozii s-a produs luni seara, în jurul orei 20.00, la un atelier de dezmembrări  camioane şi camionete de pe strada Bogdan Voevod din cartierul arădean Gai. Flăcările au atins 15 metri înălțime, iar câteva butelii au explodat chiar în timpul intervenției pompierilor. Detaşamentul Arad a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, doi ofiţeri şi zece subofiţeri.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie, două autospeciale, incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcţie, cu posibilităţi de propagare la restul camioanelor şi camionetelor care se aflau în curtea depozitului, de asemnea, cu posibilităţi de propagare la construcţiile învecinate, case de locuit. Au fost suplimemtate forţele cu încă două autospeciale de stingere şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad,  i-a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Conform acelorași surse, pompierii au găsit în interiorul depozitului şapte butelii cu propilenă şi mai multe butelii de aragaz, dar şi canistre de combustibil.

Proprietarul atelierului a declarat că nu ştie de la ce ar fi putut izbucni incendiul, pentru că în acel moment în zonă nu erau muncitori care să lucreze.

Incendiul a fost stins în circa două ore şi jumătate, dar pompierii au rămas până târziu în noapte la faţa locului pentru a evita reaprinderea incendiului de sub rămăşiţele halei, mai ales că accesul în interior era dificil din cauza riscului de prăbuşire. Reprezentanţii ISU urmează să stablilească exact cauza incendiului.

 

Foto reprezentativ: Vasile Zărăndan pentru arq.ro.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news