O expoziție FILATELICĂ descriind Istoria timbrului românesc poate fi admirată în clădirea PREPARANDIEI

istoria trimbrului romanesc
Distribuie:

 

 

În Anul Centenar, în semn de respect și recunoștință pentru jertfa înaintașilor noștri, Centrul Municipal de Cultură Arad în parteneriat cu Romfilatelia organizeză o expoziție filatelică de excepție, care are ca scop evidențierea și cinstirea celor care, în ultimii 100 de ani au făcut parte din destinele țării.

Expoziția „Istoria timbrului românesc“ va fi organizată în clădirea Preparandiei, strada Preparandiei, nr. 13, între 26 noiembrie și 7 ianuarie și va marca 160 de ani de la apariția primelor mărci poștale românești, dar și 100 de ani de la făurirea Statului Național Unitar Român, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

Expoziția va fi deschisă de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00.

Reprezentanții unităților de învățământ care doresc să viziteze expoziția cu grupuri organizate pot să facă programare la numărul de telefon 0770271505.

Primii 100 de vizitatori vor primi, gratuit, o carte poștală cu imagini din Arad, editată și tipărită de Romfilatelia, special pentru această expoziție.

***

Expoziția constă în transpunerea pe mai multe panouri a mărcilor poștale emise de Romfilatelia pentru a marca evenimente importante din istoria poporului român, pe scurt – o istorie a timbrului românesc, de la apariția primelor mărci poștale, în urmă cu 160 de ani până în prezent.

Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza în 1858 – anul în care apare primul timbru în României, Timbrul românesc – premiere filatelice, Marea Unire în filatelia interbelică, Coroanele Marii Uniri în filatelie, Făuritori ai Marii Uniri sunt doar câteva dintre temele abordate în expoziție.

Din punct de vedere tehnic, expoziția este formată din 20 panouri expoziționale echipate cu imagini ale timbrelor reprezenative perioadei și tematicii abordate, produse filatelice de înaltă ținută, într-o prezentare elegantă.

Romfilatelia, instituţia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti, a încercat în permanenţă să transforme şi să promoveze marca poştală românească ca veritabil ambasador al ţării noastre.

Centrul Municipal de Cultură Arad a decis contractarea Romfilatelia pentru realizarea aceste expoziții deoarece, de 14 ani, instituția conferă timbrului noi valenţe precum eleganţă, rafinament, artă şi va continua misiunea sa de promotor al valorilor naţionale, al marilor evenimente.

Pe lângă celebrarea Centenarului, acestă expoziție are ca scop și promovarea clădirii Preparandiei, clădirea în care a funcționat prima școală pedagogică din Transilvania, înființată la ordinului împăratului Francisc I, în anul 1812. Promovarea acestei clădiri are loc în contextul în care anul 2018 este declarat Anul European al Patrimoniului Cultural, astfel fiind încurajate descoperirea și explorarea patrimoniul european, conștientizarea pentru istoria și valorile comune și consolidarea apartenenței la diversitatea culturală din spațiul european.

Categorie: Știri
Etichete: Coroanele Marii Uniri în filatelie, expoziție FILATELICĂ, Făuritori ai Marii Uniri, Marea Unire în filatelia interbelică, primul timbru în României, Timbrul românesc – premiere filatelice
Distribuie:
Articolul anterior
Lupaș crede că PNL și PSD au blocat intenționat soluționarea problemei CET
Articolul următor
TÎRNOVA, comuna liberală cu cele mai proaste drumuri din județ n-are canalizare… dar are un bust al lui Ionel BRĂTIANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…