duminică, septembrie 25, 2022

O fată de 12 ani a fost lovită de tramvai în stația de la Teatru. Pentru descarcerarea ei a fost necesară decuparea unei părți a vehiculului [FOTO]

 

O fată de 12 ani, elevă la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, a fost călcată de tramvai în urmă cu câteva minute. Conform primelor informații culese de la fața locului, aceasta vorbea la telefon și nu a fost atentă când tramvaiul a intrat în stația „Teatru”.

În jurul orei 15.30, în plin centrul Aradului s-a produs o tragedie. O fată în vârstă de numai 12 ani a ajuns sub roțile unui tramvai care urma să oprească în stația de la teatru. Din declarațiile luate la cald, atât de la martorii oculari cât și de la femeia care conducea tramvaiul, am aflat că eleva era absorbită de telefonul celular și nu a văzut tramvaiul venind. În scurt timp, la fața locului au venit mai multe echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Arad, Poliției Locale și Ambulanța. Micuța a fost transportată de urgeță la spital, iar acum starea sa de sănătate este stabilă și se află în afara oricărui pericol.

„Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 3 echipaje pentru salvarea unei fete de 12 ani prinsa sub tramvai. Intervenția a presupus ridicarea tramvaiului cu ajutorul cilindrilor hidraulici și a pernelor din dotarea autospeciale descarcerare. A fost decupata o parte a tramvaiului. Subofițerii au întrat sub tramvai cu o targa lopata, au fixat victimă și aceasta a fost scoasă în viață și predată către echipajul SMURD. Intervenția a durat aproximativ 15 minute” – se arată într-un comunicat ISU Arad postat pe pagina de facebook a inspectoratului.

Inspectoratul de Poliție a Județului Arad – prin purtătorul de cuvânt Claudia Iuga: „Din primele cercetări la fața locului, colegii mei au stabilit faptul că azi, in jurul orei 15,00, o femeie de 46 de ani, din localitatea Turnu, in calitate de vatman, a condus un tramvai pe Bd. Revoluției, în direcția P-ța Drapelului, iar în dreptul trotuarului pietonal din stația de tramvai „Teatru” a acroșat o minoră de 12 ani, care, în calitate de pieton s-a angajat în traversarea liniei de tramvai pe culoarea roșie a semaforului.
În urma incidentului a rezultat rănirea gravă a minorei.”

[ACTUALIZARE – 12 ianuarie]

Din fericire, starea fetei este stabilă

„În urma tomografiei computerizate efectuate pe întreg corpul fetei, s-a stabilit că aceasta a suferit o minimă fractură apofiză transversală T1 dreaptă (la coloana dorsală), fractură fără deplasare la nivelul hemisacrului drept, fractură cu deplasare la nivelul hemisacrului stâng (la coloana lombară) şi contuzii la nivelul picioarelor”- a declarat pentru mass-media directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dr. Mircea Onel. Conform surselor medicale care s-au ocupat de acest caz, „fetița a fost conștientă și cooperantă pe tot parcursul derulării nefericitului eveniment.”
Starea sa actuală este stabilă.

 

Ultimele Știri

Related news