vineri, februarie 3, 2023

O nouă promoţie la Şcoala de Sudură din Arad a lui Marin Crișan

Şcoala de Sudură Crişan care funcţionează sub egida Asociaţiei Profesionale a Sudorilor din România a scos sâmbătă, 10 decembrie, nouă generaţie de absolvenţi de toate vârstele,  veniți la Arad din toată țara pentru a începe ceva în viață, pentru a se recalifica într-un domeniu diferit de sau tangent cu cel în care au activat, ori pentru a-și upgrada CV-ul.
E vorba despre meseriaşi  care, în urma examenului teoretic şi a celui practic au obţinut medii de 9, 9.50 şi 10.

Potrivit lui Marin Crişan, directorul Şcolii de Sudură,

unii absolvenţi intră direct în producţie, fie în Arad, fie în alte judeţe din ţară, fie în străinătate, în timp ce alţii preferă să-şi continue studiile la Universitatea Aurel Vlaicu. „Sunt bucuros să vă spun că după greutăţile inerente începutului, până am reuşit să constituim această şcoală, anul viitor, în august vom avea zece ani. Şcoala funcţionează deosebit de bine acum, avem elevi din toată ţară care vin la noi să înveţe meserie. Am avut peste 20 de promoţii până acum”.

După finalizarea cursurilor se monitorizează absolvenţii, astfel încât se poate concluziona că  80-85% ajung să lucreze în șantiere și fabrici din toată lume.

„Cam 30-35% dintre ei, ajung să lucreze în străinătate, pe salarii foarte bune. În Arad nu există firmă din domeniu să nu aibă doi-trei absolvenţi de-ai noştri. În plus, mă mândresc că avem un parteneriat foarte bun cu Universitatea Aurel Vlaicu, în urma căruia cei mai buni elevi ai şcolii îşi continuă studiile acolo, la Inginerie. În anul IV avem patru foşti elevi, care au terminat la noi şi sparg normele, în anul III avem doi, în anul I avem unul.”, explică Marin Crişan.

Printre elevii şcolii au fost şi absolvenţi de facultate, care au dorit să înveţe să sudeze, iar pe viitor Marin Crişan intenţionează să pună bazele unei Academii de Sudură, care să aibă cursuri care se întind pe durata a doi ani.

„În încheiere, doresc să le spun «La mulţi ani» tuturor sudorilor şi  meseriaşilor din România. Şi să nu uităm sloganul, «În viaţă şi în natură nu-i nimic fără sudură»”, a încheiat Marin Crişan.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news