Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Poziția oficială a POLIȚIEI raportată la sinuciderea muncitorului de 60 de ani în Cimitirul din Grădiște care a șocat Aradul

 

O SINUCIDERE care i-a șocat pe criminaliști: un arădean și-a pus capăt zilelor în cimitirul din Grădiște, aplicându-și mai multe lovituri de cuțit

C.M., în vârstă de 60 de ani, locuia în cartierul Aurel Vlaicu și avea problemele pe care majoritatea oamenilor de vârsta sa le au – datorii, job prost plătit, cei dragi emigrați în Vest -, dar nimeni dintre cei care l-au cunoscut nu se aștepta să moară în felul în care a murit: curmându-și viața într-un cimitir.

Trupul neînsuflețit și plin de răni al arădeanului fost găsit joi, 10 octombrie, de un localnic care vizita mormintelele rudelor decedate în spatele cimitirului creștin din cartierul Grădiște și care a apelat 112. Macabra scenă părea, de departe, o crimă: mașina cu care venise era vandalizată și plină de sânge, trupul era înțepat de trei lovituri în dreptul inimii, iar vena jugulară era secționată.
La fața locului, polițistul criminalist care a coordonat ancheta a găsit un cuțit de bucătărie și a dispus autopsierea cadavrului. Atât poziția corpului, amprentarea și indiciile culese dimprejurul mașinii, cât și expertiza medico-legală (încheiată vineri) au indicat că omul, pur și simplu, a încercat să se sinucidă aplicându-și trei lovituri în inimă, iar nereușind, și-a tăiat jugulara. Omul și-a luat, pur și simplu, cuțitul de bucătărie din sertarul de acasă și s-a dus într-un loc retras, extrem de hotărât să o termine cu viața.
Înșiși reprezentanții poliției au declarat că nu au văzut în cariera lor o asemenea dorință de a muri, „absolut șocantă”.

ACTUALIZARE (15 octombrie, ora 13.00)

„La data de 11 octombrie, în spatele cimitirului de pe strada Petru Rareş din municipiu, a fost identificat cadavrul unui bărbat de 60 de ani din municipiu care prezenta mai multe leziuni la nivelul toracelui şi gâtului. S-a dispus transportul cadavrului la Serviciul Judeţean de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. În urma primirii rezultatelor, s-a constatat că nu sunt suspiciuni cu privire la săvârşirea vreunei fapte penale. În concret, rănile care au fost depistate pe corpul victimei ar fi fost autoprovocate cu un obiect înţepător tăietor. În apropierea cimitirului a fost depistat şi autoturismul proprietate personală a victimei”, conform ofițerilor de presă ai IPJ Arad.

 

Critic Arad, 14 octombrie 2018 12:49