O veste bună

schwartz gheorghe
Distribuie:

 

Cred că șansele de a recupera pentru cultura arădeană – dar și pentru cultura națională – Teatrul Vechi sunt tot mai mari. În calitate mea asumată de principal „suspect” pentru campania de strângere de fonduri în vederea achiziționării clădirii, încep să simt că am devenit o țintă pentru cei ce nu vor ca acel simbol al culturii să revină la scopul pentru care a fost ridicat de Iakob Hirschl și dăruit comunității locale indiferent de etnie. Înseamnă că proiectul nostru începe să devină credibil chiar și pentru cei ce l-au declarat imposibil de realizat în condițiile în care există și alte interese pentru locul respectiv din buricul târgului.

De pildă, primesc tot felul de apeluri telefonice ciudate și mi s-a tăiat posibilitatea de a trimite mesaje de pe adresa calculatorului, adresă pe care o folosesc de peste douăzeci de ani. Lucrând cum se spune acum „de acasă”, trebuie să trimit numeroase mesaje la instituții și publicații. Având o adresă de e-mail la RDS RCS, am solicitat repararea erorii afișate pe ecran: serverul este inactiv. Timp de șase zile am apelat telefonic serviciul de deranjamente, am vorbit cu un robot politicos, am ascultat muzică multe minute în șir până ce am fost preluat de un tehnician la fel de politicos, mi-am tot spus păsul, mi s-a răspuns că apelul meu este deosebit de important pentru firmă și să stau liniștit că „în cel mai scurt timp” voi fi sunat ca să confirm că cererea mea a fost rezolvată. Acel „în cel mai scurt timp” n-a venit niciodată, așa că am fost și la sediul de pe strada Mețianu să mai depun o solicitare, am trimis și SMS-uri și am continuat să sun la deranjamente, să vorbesc cu un robot politicos, am ascultat muzică multe minute în șir până ce am fost preluat de un tehnician la fel de politicos, mi-am tot spus păsul, mi s-a răspuns politicos că apelul meu„ este deosebit de important” pentru firmă și să stau liniștit că „în cel mai scurt timp” voi fi sunat ca să confirm că cererea mea a fost rezolvată. A fost distracția mea de aproape o săptămână. Nu mi s-au cerut scuze, nu mi s-a spus un motiv pentru care nu mai pot folosi adresa mea de e-mail pe care o utilizez de peste douăzeci de ani, nu mi s-a spus nimic decât că apelul meu „este deosebit de important” pentru firmă.

După o săptămână de insistențe, am renunțat la discuțiile politicoase și la minutele lungi de ascultat muzică, situația fiind neschimbată, așa că folosesc alt mijloc de a-mi trimite mesajele.

Acum aștept un alt răspuns la insistențele de a da Aradului ce este al Aradului. Oare ce mă mai așteaptă? Vestea bună este că proiectul nostru începe să devină credibil chiar și pentru cei ce l-au declarat imposibil de realizat în condițiile în care există și alte interese pentru locul respectiv din buricul târgului.

Gheorghe SCHWARTZ

Categorie: Opinii
Etichete: Gheorghe Schwartz, Iakob Hirschl, teatrul vechi arad
Distribuie:
Articolul anterior
Activităţile Proiectului educaţional „Hai la şcoala de vară!” derulate  în incinta Școlii Gimnaziale ,,Aurel Vlaicu” Arad au ajuns la final [FOTO]
Articolul următor
20 august 2021 ora 16.00, este data limită până la care se mai pot depune dosarele în vederea înscrierii la examenul de intrare în profesia de AVOCAT în Baroul Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

Subgenerația

Mai mult ca sigur acesta este subiectul despre care îmi este cel mai greu să scriu. Războiale s-au purtat în general cu militari. Soldați, oameni tineri capabili de eforturi și…
florin remetan

[Profile în câteva linii] FLORIN REMEȚAN

Nereușind să-i găsesc CV-ul, întreb un important ziarist din presa arădeană despre studiile lui FLORIN REMEȚAN și aflu că „nu prea are studii”. Cum nicicând nu consider suficientă doar o…
virgil florea

Nu veți reuși…

Să stricați tot… Și știți de ce? Pentru că noi ne încăpățânăm să trăim. Care noi? Cei care mai știm ce înseamnă normalul și bunacuviință. Ați încercat să ne omorâți…
teodor caciora

[Profile în câteva linii] TEODOR CACIORA

Compozitor, profesor universitar doctor, dirijor, organist, pianist, producător, TEODOR CACIORA constituie o personalitate complexă, pentru care muzica nu este numai o profesie, în sine, ci un MOD DE EXISTENȚĂ. A…