joi, iulie 7, 2022

Oare se poate trăi din asta?!.. Vă prezentăm „schema cu bițigla” care, dacă va fi recunoscută la nivel mondial, ar putea purta numele unui arădean!

 

Manevră bagabonțească veche asta cu intri în mașina unuia pe care-l vezi mai bănos… cu bițigla, cu o rablă sau cu tine însuți (mai sadică-i aia cu copilul, pe care o știm, dacă nu din altă parte, din „Vremea țiganilor” a lui Emir Kusturica) și după aia-i ceri bani ca să nu ajungeți la proces (sau, mai nou, în online) – iar faza pe care o povestim ar putea să se numească „Schema Nădășan” și să ducă acest „sport stradal” (pe model „Săritura Drăgulescu” din gimnastică… „Apărarea Grünfeld” din șah) pe culmi și mai înalte decât cele pe care se află deja!

Așadar, fii atent, că s-ar putea să ți se întâmple și ție în trafic ceea ce i s-a întâmplat zilele astea unui arădean 

Merge omul să-și ducă fetița la școală împreună cu soția, aflată pe scaunul din dreapta-față. În fața școlii, copilul deschide ușa din spate, iar un biciclist – observați singur cât de „corespunzător echipat” pentru traficul de la ora 8 dimineața, analizând în detaliu poza de la locul și momentul imediat al întâmplării – se ferește de portiera deschisă, cade ca langoșul pe trotuar și se zgârie oleacă.

După cum orice criminalist / legist / polițist / pieton / biker ș.a.m.d., fie și amator poate descifra… n-are nici pe dracu! Se ține oleacă de genunchi și, conform martorilor de la locul incidentului, are loc următorul dialog dintre șoferul autoturismului și biciclist:
– Ai pățit ceva?… Sunăm la Poliție, Ambulanță… te duc la spital?
– Nu… e ok… bine că nu s-a întâmplat mai rău… probabil și eu am fost de vină… copilul nu s-a uitat… nu-i nimic!
Sigur e ok?… Dacă vrei, chemăm un agent constatator… Sau îmi spui cât mă costă că ți-ai rupt pantalonii în genunchi.
– Nu, nu e nevoie! (biciclistul a insistat de cel puțin trei ori în acest sens)
– Uite, îți las, totuși, numărul meu de telefon… în caz că te doare ceva mai târziu… apare vreo problemă… te rog să mă suni… 

De menționat obligatoriu că nu a existat niciun contact între autoturism și bicicletă, deci nu există nicio urmă în acest sens.

Își bagă ăsta numărul de telefon în memorie, zice „mersi, o zi bună!” și pleacă pe bițigla lui.

La ora 13.29, șoferul se trezește cu următorul mesaj  pe WhatsApp:

Ceva – poate stilul… acuratețea formulării? – mă face să cred că Nădășan ăsta nu trimite acest mesaj prima oară în viața lui… că nu-i la prima încercare… la urma urmei, nici Marian Drăgulescu sau Mitsuo Tsukahara nu au reușit direct săriturile care le poartă numele – am zis încă de când am citit acest prim mesaj.

Omul i-a trimis ca răspuns poliția RCA, însoțită de toate datele personale:

…iar la al doilea, supoziția ni s-a transformat în certitudine (tuturor… că am fost mai mulți care am pus la vot teza): omul e bine pregătit… „un fel de Mișu Moacă al bițiglei” l-a făcut unul… nehh… Mișu Moacă nu umblă cu coduri QR… de astea.

A pus, candidatul Nădășan, și link atașat, din Adevărul – mizând pe ideea că omul va fi speriat de titlu și nu mai deschide linkul.

L-am deschis noi… e vorba despre CU TOTUL ALTCEVA!

„Din cauza deschiderii intempestive, fără a se asigura, a uşii autoutilitarei sale, în momentul în care a dorit să iasă din aceasta (n.r. şoferul), în timp ce reclamantul circula cu bicicleta în mod regulamentar pe lângă autovehicul, l-a determinat pe acesta să facă o manevră bruscă de evitare a impactului cu autoutilitara, care a condus la căderea reclamantului de pe bicicletă pe partea carosabilă şi lovirea acestuia”, arată un document de la dosar. Biciclistul a căzut şi s-a lovit la genunchi şi la umăr, necesitând 20 de zile de îngrijiri medicale – iar șoferul de TIR era băut!

Deci, bă „maestre”… nu merge așa: du-te, tu, cu metoda asta la un „târg de țepe” pe bune… prin Amsterdam, Marsilia, Napoli… explică-le acelor „adevărați” că se poate trăi din ce faci tu și vezi dacă îți omologhează ăia invenția – după aia vino,  după ce ți-au dat ăia brevetul, să faci practică la Podgoria!
Fă-ne întâi Aradul cunoscut la nivel mondial – și după aia să vii să ceri bani de păpuci, pantaloni noi și traume psihice, că ai intrat cu bițigla-n mașina omului, când de fapt nici n-ai intrat, fecior… că așa, degeaba ai terminat la UAV, cu master… n-ai înțeles nimic din țepe! 

Ultimele Știri

Related news