Oficiul European Antifraudă a început o anchetă la Sântana. Zeci de femei, inclusiv angajate ale Primăriei, bănuite că ar fi mințit declarându-se abuzate de soţi pentru a primi bani europeni

primaria santana olaf
Distribuie:

 

Începând de miercuri, 17 ianuarie 2018, la Primăria Sântana, inspectorii Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) fac verificări privind modul în care mai multe femei, între care și angajate ale Primăriei, dar și rude ale acestora, au primit  compensații financiare prin intermediul Proiectului POSDRU „Start – O viaţă de calitate în Siguranţă”, desfășurat în perioada 2015 – 2016. Există suspiciuni că acordarea acestor compensații s-ar fi făcut în mod ilegal, beneficiarele declarând în fals că au fost victime ale abuzurilor venite din partea soților.

Primarul  Danile Tomuța a declarat că: „E adevărat, OLAF a solicitat un birou pentru a audia anumite persoane. Proiectul vizat s-a desfășurat prin intermediul unui ONG, nu prin intermediul primăriei. Inspectorii OLAF ar urma să rămână în localitate câteva zile.

Un fost angajat al primăriei din Sântana, Ioan Grosu, acolo unde se desfăşoară ancheta celor de la oficiul antifraudă vine cu acuzaţii grave:„ Toate femeile implicate au fost vreo 50. Cele din primărie şi cele din afară multe sunt cu situaţie foarte bună, mai grav este că sunt femei care au soţii morţi. Sunt vreo trei patru cazuri care şi-au meritat banii, restul nu a meritat nimeni. Din primărie sunt în jur de 10 persoane cu situaţie foarte bună”.

Programul „START – O viață de calitate în siguranță!” s-a adresat femeilor abuzate şi care au nevoie de ajutor să înceapă o viaţă nouă. Cea care s-a ocupat de program a fost Agenţia Naţională de Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, subordonată ministrului Muncii.

În județul Arad, un caz similar a avut loc în comuna Macea, în anul 2016. La vremea respectivă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, într-un comunicat de presă,  preciza următoarele: „Mai multe persoane neidentificate din comuna Macea au prezentat ca adevărată o situaţie nereală pentru a se putea încadra în programul «START – O viaţă de calitate în siguranţă», organizat de Ministerul Muncii şi de Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazul», în colaborare cu o fundaţie din Bucureşti, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, persoane care astfel au pricinuit o pagubă în cuantum de 6.000 de lei fiecare.”

Notă. Surse: www.stirileprotv.ro și Hotnwes.ro

Categorie: Știri
Etichete: compensatii ilegale, femei abuzate, inspectorii OLAF la Santana, OLAF, Primaria Santana, Programul „START - O viață de calitate în siguranță!”
Distribuie:
Articolul anterior
În Vlaicu TOTUL e relativ. Avem și un MONUMENT în acest sens!
Articolul următor
UTA încarcă bateriile la munte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie