Olimpiada internațională de limba engleză, Veneția 2023, din nou cu participare masivă de la „Moise Nicoară”

Bucuria a fost mare la anunțarea rezultatelor fazei regionale pe Europa S-E a Olimpiadei internaționale de limba engleză. Din lotul național format din 9 elevi, 4 sunt arădeni, elevi, mai exact eleve ale Colegiului Național ,,Moise Nicoară”.

În data de 22-25 mai 2023 se va desfășura etapa europeană a concursului internațional Hippo.

La această probă, care va avea loc în Veneția, Italia, vor participa patru eleve ale Colegiului Național ,,Moise Nicoară”, anume Sara Hălmăgean, clasa a VIII-a A, coordonată de șefa de catedră de limba engleză a liceului, prof. dr. Vanda Stan, Ana Ilonca, clasa a VIII-a A, coordonată de prof. dr. Vanda Stan, Mara Ardelean, clasa a VII-a A, coordonată de prof. Aurora Truța, și Ava Brânzan, clasa a VI-a A, coordonată de prof. Luminița Bulc.

Olimpiada Hippo,

organizată în fiecare an de către „Global Hippo Association”, testează nivelurile de engleză ale participanților începând cu pre-A1 până la C1, asemenea examenelor Cambridge, aceștia fiind împărțiți pe categorii după vârstă. Concursul testează abilitățile participanților prin mai multe probe: Reading, Use of English, Writing and Listening Skills.

Peste 67.000 de elevi participă anual la această prestigioasă olimpiadă internațională,

astfel că diplomele de calificare ale elevilor la faza europeană reprezintă un atu deosebit pentru dosarul lor academic. Cele 4 eleve, datorită îndrumării de profesoarelor lor și muncii depuse pe parcursul desfășurării olimpiadei, au reușit sa obțină rezultate excelente la faza națională, astfel calificându-se la următoarea etapă.

Gândurile candidatelor înainte de plecare reflectă seriozitatea cu care privesc pregătirea pentru olimpiadă dar și bucuria de a participa la prestigioasa competiție.
Am vorbit cu Sara Hălmăgean, care ne-a declarat:

,,Pe lângă faptul că a fost extrem de neașteptată, calificarea la etapa europeană reprezintă și o mare responsabilitate, deoarece îmi reprezint țara pe plan european. Sunt emoționată, dar sunt sigură că voi avea parte de o experiență inedită din care voi câștiga nu doar cunoștințe noi, ci și prietenii și amintiri frumoase.”

Ana Ilonca spune:

,,Nu mă așteptam să ajung la faza europeană, dat fiind numărul mare de participanți. Mă bucur că am această oportunitate să învăț lucruri noi și să cunosc persoane din diferite țări.”

Din partea Avei și a Marei emoțiile sunt și mai mari,

însă vârsta și lipsa de exercițiu internațional nu pare să le sperie. Mai mult, ambele au declarat că această oportunitate unică și motivantă constituie doar primul pas spre participări ulterioare, în care speră să îșă facă mândri profesorii, colegii și arădenii.

Rezultatele pentru faza mondială vor fi anunțate săptămâna viitoare. Festivitatea de premiere a
câștigătorilor va avea loc, asemenea anilor trecuți, în Lido di Jesolo.

La această probă au participat, de asemenea, în urmă cu 2 ani, două eleve ale Colegiului Național ,,Moise Nicoară”, anume Laura Preda și Alexandra Muntianu, coordonate de prof. dr. Vanda Stan, care s-au întors din Veneția cu rezultate remarcabile. Laura Preda s-a calificat și la faza mondială, desfășurată tot în Veneția, unde a obținut premiul 3.

Cele patru eleve mulțumesc Colegiului Național „Moise Nicoară” pentru oportunitatea de a participa la acest prestigios concurs și de a ajunge în topul participanților nu doar pe țară, ci și din S-E Europei. Acestea speră că vor aduce premii remarcabile liceului și mândrie profesorilor.

Maia Popa

Loading

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6492
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy