miercuri, iulie 6, 2022

Opt instituții au „predat”, la Pecica, unui număr de 400 de elevi…despre viață, pur și simplu

 

În jur de 400 de elevi din clasele V-XII ai Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”din Pecica au participat, joi, la o acțiune menită să conștientizeze rolul educației în prevenirea comiterii de către aceștia a faptelor antisociale, a delincvențelor și a infracțiunilor.

„Este vorba despre un proiect pe care școala noastră l-a demarat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii – IPJ Arad (agent şef adjunct Tocan Ciprian), Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Arad (Florin Dacian Bîșcă – specialist prevenire), Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad (Comisar Niculai Adrian) , Poliţia Oraşului Pecica (agent sef adjunct Corlan Daianu ), Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (Insp. Princ. Ana-Maria Cordun), președintele comitetului de părinți (Dr. Cret Anamaria), Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Oraşului Pecica (Monica Ştefănuţă)”, ne-a declarat prof. Daniel Toth, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica și coordonator al proiectului, alături de profesorii Elisabeta Andronie, Lavinia Biț și Mirabela Hanganu.

Elevii au fost sfătuiți să pună un accent deosebit pe învățătură și seriozitate în pregătirea examenelor, pe evitarea abandonului școlar, pentru a nu fi expuși unor anturaje nepotrivite care duc la comiterea de infracțiuni cu violență, consum de droguri etc. „Până la degradarea morală și fizică a acestor persoane nu este decât un pas. Important este să nu se piardă reperele morale”, preciza unul dintre invitați.

După prezentarea mai multor clipuri video pe toate temele aflate în discuție (cu exemple concrete de cazuri), cei mai curioși au adresat întrebări, punctual, referitoare la consumul de droguri, la fapte de corupție și despre violență.

Elevilor li s-a atras atenția de ce către jandarmii IJJ Arad asupra riscului consumului de tutun (anual mor pe glob 7 milioane de oameni), iar reprezentantul poliției rutiere Pecica a subliniat importanţa respectării normelor rutiere de către elevi.

Și pentru că se apropie Centenarul Marii Uniri, la final, Corul liceului, dirijat de către prof. Alexandru Zaharia, a interpretat, în aplauzele asistenței, cântece patriotice.

Ultimele Știri

Related news