Front 7 N-CAZURI

Oraș de labagii!… Un hărțuitor care se masturbează pe Faleza Mureșului nu e o problemă importantă dacă suni la „112”!

 

 

Despre degradarea din toate punctele de vedere a acestui oraș am obosit să mai scriem. Nu este niciun  ziar normal în Arad care să nu semnaleze, zi de zi, situații care scapă de sub control și, de-a dreptul, conturează un iremediabil și apocaliptic haos. Nu este nici măcar un om în orașul ăsta care să poată spune că nu se teme pentru siguranța sa ori a cuiva apropiat și drag lui.  Că merge pe stradă de dragul plimbării, fără teama că i se poate întâmpla ceva,  având convingerea că, în situații limită, există poliție sau autoritate care să intervină. Nu există părinte care să mai aibă curajul să-și lase singuri în parc copiii. Nici măcar pe cel mai agresiv câine nu-l mai lași singur în fața blocului.

Așa, și? Ce atâta tânguială? – ar scuipa sec printre dinți vreun dispecer plictisit de la 112. Când în orașul ăsta labagiii fac legea, unul în plus, în apropierea unui loc de joacă pentru copii, ce pericol poate să reprezinte? Atât de degradați uman și civic au ajuns gradații? Pentru însăși poliția, „Siguranță și încredere” s-a diluat atât de mult încât nu va rămâne decât un demodat graffiti pe ultimul zid al ultimei clădiri care se va prăbuși în Arad acoperind sub ruine și ultima zvâcnire a conștiinței. Dar până atunci, noi să continuăm „să murim” în lupte inventate, să facem jocurile de culise și de imagine pentru labagiii care ne-au corupt și să ignorăm realitatea. Să ne pierdem ca cititori în conflicte on-line interminabile despre cât de „deontologic” sau de „normal” sau „cât de nepotrivit” sau „cât de exagerat” am recurs la folosirea termenului de „labagiu” dar, nu  înainte de a lectura, pe scurt măcar, frântura asta de îngrijorare transmisă nouă de un simplu cetățean desprinsă din realitatea cotidiană în care, pentru autorități,  „o mașină parcată aiurea” e o faptă mai gravă și mai urgent de anihilat ca și pericol social decât „un bărbat care „se satisfăcea” nestingherit, uitându-se la femeile și copiii din parc”:

„Vreau să vă informez despre ce a pățit prietena mea, împreună cu o vecină de-a noastră, și nu doar o singură dată.
Ieri, în jurul orei 18:00 au ieșit la plimbare cu cățeii pe malul Mureșului, în zona Polivalentă, unde locuim. În apropierea unui loc de joacă pentru copiii, un bărbat „se satisfăcea” nestingherit, uitându-se la femeile și copiii din apropiere, lucru care nu s-a întâmplat doar o dată în ultima perioadă.
Un lucru șocant a fost că, lumea care trecea pe lângă acel individ, întorcea capul și își vedea liniștită de drum în loc să facă ceva.
Dar, cel mai șocant, a fost când vecina noastră a sunat la 112 să-l reclame pe acest individ, iar după 20 de minute în care a fost pusă în așteptare, i s-a spus că nu au pe cine să trimită acolo și să mai sune pe viitor dacă îl vede sau, dacă vrea, să meargă la o secție de poliție să facă o reclamație.
Mai mult, întâmplător, când s-au întors spre casă, chiar la noi la bloc era un echipaj de la poliția locală care a venit la solicitarea unei alte vecine pentru niște mașini parcate aiurea. Adică,  la o distanță de cel mult  700m de unde erau fetele cu cățeii.
Când prietena mea le-a spus despre ce este vorba și i-a luat la întrebări de ce nu intervin să rezolve și asemenea cazuri, au dat din umeri.
Deci, poți să fii agresat oricând, chiar și ziua pe mal și poliția să nu facă nimic? Chiar și în condițiile în care  nu este prima reclamație de acest  gen care se face?
Dacă îl prindem noi și îl batem, suntem acuzați de vătămare corporală, chiar dacă sunăm la poliție și ni se spune că nu au ce să facă?  Ce e de făcut?
Am decis să apelăm la presă deoarece credem că aceasta este cu adevărat o problemă în comunitatea noastră,  este una destul de mare și, poate scriind despre ea, se mai autosesizează instituțiile și persoanele competente pentru a face ceva, până nu va fi prea târziu.”

ACTUALIZARE: ORA 16.30

Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad: „În urma apariției în mass-media a informațiilor despre persoana cu comportament indecent, Biroul de Presă al IPJ Arad face următoarele precizări:

„La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 18:27, o femeie a sesizat prin 112 că un bărbat are un comportament indecent pe Malul Mureșului, în zona Polivalentă. De asemenea, femeia a precizat că la momentul apelului bărbatul nu se mai afla în zonă, întrucât apelanta l-a informat pe bărbatul în cauză că va suna la 112.

Operatorul 112 care a preluat apelul a solicitat informații despre bărbatul în cauză, pentru a putea fi depistat de patrulele din teren. De asemenea, a îndrumat apelanta să depună o reclamație în scris, iar dacă se mai repetă incidentul să sune la 112 fără a-i spune persoanei în cauză acest fapt. În ceea ce privește identitatea bărbatului, semnalmentele acestuia au fost transmise polițiștilor din teren și patrulelor de jandarmi, în cazul depistării lui să poată fi luate măsurile legale.

Este vorba despre un bărbat de aproximativ 1,70m, cu păr șaten, care poartă o șapcă neagră. Acesta ar mai fi fost văzut în zonă.” 

 

Sasha Romanov, 26 februarie 2020 2:02