marți, ianuarie 31, 2023

Ovidiu BALINT: „Proiectul pentru salvarea Teatrului Vechi prinde contur”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

ONG-urile care şi-au propus salvarea Teatrului Vechi şi repunerea lui în circuitul cultural naţional au mai făcut un pas pentru concretizarea proiectului. Vineri, 2 aprilie, a avut loc o întâlnire, la Primăria municipiului Arad, între primarul Bibarţ şi reprezentanţi asociaţiilor şi fundaţiilor.

Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica modalităţile legale de colaborare într-un parteneriat public-privat dintre autoritatea locală şi ONG-uri, astfel încât să poată fi declanşată subscripţia publică pentru cumpărarea clădirii monument istoric. Juriştii care reprezintă cele două părţi vor întocmi o propunere de contract, ce va fi supus aprobării şi semnării lui în cel mai scurt timp, probabil săptămâna viitoare. ONG-urile şi Primăria vor stabili şi strategia de promovare a subscripţiei publice, astfel încât să fie utilizate cât mai multe posibilităţi de strângere de fonduri. Cei doi parteneri şi-au fixat şi întâlniri la termene scurte pentru a încheia cât mai rapid această procedură juridică.

Parteneriatul dintre ONG-uri şi Primărie îşi propune şi accesarea de fonduri europene pentru renovarea Teatrului Vechi, reabilitarea lui şi repunerea în circuitul cultural internaţional, pornindu-se de la importanţa lui în istoria culturii arădene. ONG-urile, care reprezintă toate comunităţile naţionale din Arad, propun un proiect pentru realizarea unui Centru Multicultural în clădirea monument istoric. Grupului de iniţiativă, reprezentat de scriitorul Gheorghe Schwartz, i s-au mai alăturat încă două ONG-uri, numărul acestora ajungând acum la 12. În curând se vor comunica şi conturile în care vor putea fi efectua donaţiile, precum şi celelalte modalităţi prin care se vor strânge fondurile necesare.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news