miercuri, februarie 8, 2023

Și USR constată ilegalități la stadionul UTA

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ilegalități la stadionul UTA

 

Documentele care stau la baza renunțării la instalațiile electrice, de climatizare, la lucrările exterioare și la utilități, au fost întocmite fără a avea semnătura beneficiarului – Primăria Arad – ori a dirigintelui de șantier! Amintim că Primăria Arad a plătit integral prețul pentru arena UTA, deși constructorul a executat numai jumătate de stadion.

USR Arad a solicitat, în baza legii 544 privind accesul la informațiile de interes public, informații privitoare la Notele de Renunțare (NR – prin care constructorul a fost „scutit” de la obligația de a dota stadionul UTA cu utilități și finisaje) și Notele de Comandă Suplimentară (NCS – prin care Tehnodomus a primit mai mulți bani pentru structura de rezistență, singura categorie de lucrări pe care a finalizat-o).

Conform legii, eventualele modificări ale proiectului în baza căruia se construiește stadionul se fac prin Dispoziții de șantier emise de proiectant. Pentru a ajusta apoi valoarea diverselor categorii de lucrări și implicit valoarea sau structura contractului de execuție, tot procesul se consemnează în aceste NR/NCS, întocmite de dirigintele de șantier, avizate de proiectat, aprobate de beneficiar și aduse la cunoștința executantului.

Documentele primite de la Primăria Arad ca fiind NR și NCS nu respectă cerințele legale, nu poartă defel semnătura dirigintelui de șantier și nici a beneficiarului (Primăria). În acest context, ne întrebăm cum a fost posibilă o schimbare radicală a contractului, care afectează mai mult decât substanțial condițiile competiției inițiale? Cine a aprobat și cine își va asuma răspunderea pentru aceste modificări, de aproape 10 milioane de lei?

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news