CAMPANII

Parastas liberal la AGRIȘUL MARE pentru sufletele celor doi EROI LOCALI: Părintele Romul Motorca și senatorul Nicolae Păușești

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Luni, 9 aprilie, în a doua zi a Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, la Biserica din Agrișul Mare, Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova și Simona Stan, consilier județean PNL au ridicat un parastas pentru sufletele celor care au fost Părintele Romul Motorca și Nicolae Păușești. Slujba Parstasului a fost urmată de sfințirea Crucii și a mormântului Parintelui Motorca care se odihnește în curtea bisericii.

Atât preotul Motorca cât și Nicolae Păușești sunt două personalități de vază atât pentru Agrișul Mare cât și pentru întreg județul Arad. Curtea bisericii a rezultat a fi neîncăpătoare pentru toți cei veniți a aduce un mic omagiu celor doi mari oameni.

„Ziua de astăzi dorește să aduca în prim-planul conștiinței noastre colective două mari personalițăți ale satului nostru cu care ne mândrim și cărora avem nenumărate motive să le mulțumim nu doar pentru ceea ce au făcut pentru generațiile care le-au urmat , dar mai ales pentru modelul principial de viață pe care l-au urmat. Părintele Motorca este cel care a ctitorit și construit  monumentala biserică a Agrișului Mare în nu mai mult de doi ani, un emerit care a fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Ofițer”, a declarat Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova.

„Am onoarea de a face o mică incursiune în timp pentru a aminti doar câteva din realizările lui Nicolae Păușești. Astfel că în cei 76 de ani de viață a construit două școli a înființat o universitate populară la Arad, a eradicat o epidemie de tifos, a fost decanul Baroului Arad, a fost viceprimar al Aradului, a fost președintele Partidului Național Liberal filiala Arad în anul 1946 precum și senator, a fost un apărător al drepturilor omului suferind astfel represaliile comuniste. Filiala Arad al Partidului Național Liberal a fost în mâinile unui om ce a facut cinste brătienilor, un om care și-a pus în slujba comunității intelectul,sufletul și caracterul său. În anul centenarului Marii Uniri , noi ca politicieni avem obligația morală și istorică să aducem în atenția publică adevaratele  modele de conduită politică, intelectuală și umană”, a declarat Simona Stan, consilier județean PNL Arad.

 

Critic Arad, 10 aprilie 2018 10:06

agrisul_mare-4agrisul_mare-2agrisul_mare-1