joi, iulie 7, 2022

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a găzduit întâlnirea anuală pe tema cooperării judiciare internaţionale şi a combaterii criminalităţii transfrontaliere

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul de Informare şi Relaţii Publice   din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a găzduit întâlnirea anuală a reprezentanţilor parchetelor din cele trei judeţe de frontieră,  maghiare şi române, Bekes, Hajdu Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, şi, Arad, Bihor şi Satu-Mare, pe tema cooperării judiciare internaţionale şi a combaterii criminalităţii transfrontaliere.

Întâlnirea de la Arad, a fost a 12-a, tradiţia începând în anul 2008, atunci când a fost organizată prima reuniune, pe partea maghiară, la Gyula.

Cu această ocazie au răspuns invitaţiei procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad şi au fost prezenţi în municipiul nostru dna. dr. Berg Márta, procuror șef delegat în cadrul Parchetului Békés, dl. Sándor Nagy, procuror șef în cadrul Procuraturii Raionului Orosháza, din circumscripția Parchetului Bekes, dna. Pocsai Edit, procuror șef în cadrul, Parchetului Hajdu Bihar, dl. Füredi László, procuror șef în cadrul Parchetului Hajdu Bihar, dl. Révész Norbert, procuror șef în cadrul Parchetului Szabolcs-Szatmar-Bereg, dl. Zámbori Tibor, procuror șef în cadrul Parchetului Szabolcs-Szatmar-Bereg şi dl. Vasiloni Trandafir Florin, Consulul General al României în Gyula.

Din cadrul delegaţiei române au făcut parte : dna. procuror Anton Daniela, din cadrul Serviciului de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dna. expert protocol Soare Iuliana, din cadrul Serviciului de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dna. Corbaciu Corina, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, dl. Mihai Adrian, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, dl. Ursu Dan Aurelian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, dl. Miclea Ovidiu-Marius, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, dl. Vidican Gheorghe, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, dna. Cotrău Maria, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, dna. Mărăşescu Anda Mihaela, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu-Mare şi  dl. Buzan Vasile Adrian, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu-Mare

În timpul discuţiilor au fost dezbătute subiecte legate de instrumentele de colaborare internaţională judiciară, au fost prezentate cazuri concrete din activitatea parchetelor şi s-au stabilit modalităţi eficiente de colaborare pe viitor. Acest gen de reuniuni contribuie la consolidarea colaborării şi cooperării mai bune între parchetele din zona de frontieră.

PROCUROR,
ŞEFUL BIROULUI DE INFORMAŢII ŞI RELAŢII CU PRESA, 
Dan Aurelian Ursu

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news