joi, februarie 2, 2023

Peisaj post-apocaliptic… îmbunătățit – OFERTĂ turistică de nerefuzat: PLIMBĂRI SUPRAREALISTE CU LOTCA, la Căsoaia

 

„Drumul disperării și al deznădejdii Agrişu Mare – Măderat, județul Arad – la Popas Turistic Căsoaia Valea Arinilor este mesajul care însoțește fotografia pe care ne-a trimis-o un colaborator pasionat de Adobe Photoshop, de suprarealism și de turism rural, totodată. Bună prelucrarea – blând mesaj!…

În proximitatea proaspăt reamenajatului Complex Turistic Căsoaia și a unei foste cetăți dacice, aflat pe lista oricărui pasionat de drumeții, locul îți ucide din fașă orice tentativă de a-l explora cu sentimente pozitive, prezentându-se mai degrabă ca un spațiu blestemat, expulzat de societate și batjocorit de autorități. Nu poți să lași un drum încărcat de istorie care ar trebui să faciliteze accesul la atâtea frumuseți naturale decât dacă ești prost, corupt ori ticălos – sau toate la un loc. Așa ceva nu face o autoritate publică dintr-un areal turistic, decât dacă a fost pusă acolo special ca să-l distrugă.

Paragina minții e asta – dar dacă în mintea împăiănjenită a vreunei blonde din CJA s-ar încurca acest colaj, barem am ieși… poetic din situație: îți iei, soro, armata de ultrași portocalii, și vă postați în mijlocul „drumului” Agrișu Mare – Măderat îmbrăcați în marinari, oferind plimbări cu lotca rătăciților care au crezut că e bine să se ia după voi și să își petreacă timpul liber la Căsoaia. Vă faceți selfie de grup și le puneți pe facebook… măcar veți fi apreciați pentru miștoul de sine – altfel fiind doar înjurați.

 

Ultimele Știri

Related news