joi, mai 26, 2022

Percheziții la Lipova, Milova și în localități din Alba, la persoane bănuite de furt de materialele de construcții și combustibil de la Compania ASTALDI [FOTO]

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

8 PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT

 

Ieri dimineață, polițiștii orașului Lipova au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, la mai multe persoane cu vârste cuprinse între 41 și 53 de ani, bănuite de furt calificat, în județele Arad și Alba.
Din cercetări a reieșit că, începând din 2019 și pană în luna aprilie a.c., persoanele bănuite ar fi sustras materiale de construcții, fier și prefabricate metalice de la o societate comercială specializată în construcția de căi ferate de mare viteză.

În urma perchezițiilor au fost ridicate și indisponibilizate, materiale de construcții (Geo-gril, aproximativ 10.000 m2, Geo-textil, aproximativ 10.000 m2), fier și prefabricate metalice (aproximativ 20 tone, grilaje metalice, schele metalice). De asemenea și sumele de 23.585 euro, 52.465 lei, 3130 dolari, 100 lire și 364.000 forinți, și 74 de pachete țigarete, de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Prejudiciul creat este de aproximativ 500.000 de lei, acesta fiind parțial recuperat și restituit societății comerciale.

În urma activităților desfășurate, au fost reținute 4 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentate Judecătoriei Lipova cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea probării întregii activități infracționale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul pentru Operațiuni Speciale Arad.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Orașului Câmpeni- I.P.J Alba, precum și criminaliștii și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

 

Biroul de presă IPJ Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news