[INVITAȚIE] Petre Don – „Dialoguri deschise”, sau darea de seamă a unui jurnalist clasic despre cum e să fii domn cu epoca ta… care nu e doamnă cu tine

afişul donului refăcut 1
Distribuie:

 

Petre Don face parte din acea specie de jurnaliști pe cale de dispariție – și imposibil de reapărut – denumită „clasică”, „de manual”, iar de când cei care-l au în preajmă s-au prins de asta, îl exploatează „la sânge”… și bine fac! Un Petre Don nescriind ar fi ca râul necurgând, ca un vânt nemișcat sau ca o livadă neculeasă.
„Don Pedro” fiind și unul dintre puținii domni rămași în viață în aceste vremuri stăpânite de anti-domni, e domn până la capăt, așa încât scrie despre alții, iar nu despre sine.
Ei bine, despre alții este și cea mai recentă dintre cărțile publicate de Petre Don – „Dialoguri deschise” – și iată de ce manieră elegantă vă invită însuși autorul să participați la lansarea acestui veritabil document al contemporaneității vineri după-masa, de la ora 16.00, la Teatrul de Stat (L.V.):

 

Invitare la lansarea cărţii Dialoguri Deschise

Vă invit cu drag să participaţi la lansarea cărţii mele, „Dialoguri Deschise“, apărută recent la prestigioasa editură arădeană MIRADOR, lansare care se va întâmpla vineri, 16 decembrie 2016, la orele 16,00, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad – Sala Studio.

Cartea şi autorul ei vor fi prezentaţi de scriitorii Vasile Dan, Doru Sinaci şi Ioan Matiuţ. Cantautorul folk Daniel Julean va pigmenta cu muzică această întâmplare culturală de excepţie.

Dacă socotiţi ca interesantă această manifestare, vă rog să inseraţi în spaţiul organului dvs. de presă acest eveniment, eu cunoscând în mod direct şi nemijlocit importanţa presei în promovarea acestui tip de acţiuni.

Cartea „Dialoguri Deschise“ cuprinde convorbiri culturale cu 60 de personalităţi arădene.

Fapt absolut indiscutabil, Aradul este un centru cultural de excepţie, de nivel naţional şi internaţional, în care personalităţi din diferite sfere ale culturii se pot forma, educa şi îşi pot crea sau exercita munca, talentele, desăvârşindu-se şi bucurându-şi semenii prin arta şi cultura lor.

În condiţiile în care mercantilul cucereşte şi acaparează din ce în ce mai multe conştiinţe şi biografii, în care banul, cardul şi contul în bancă sunt motive şi mijloace de evaluare bolnavă a unei societăţi betege, arta, cultura, cunoaşterea au rămas puţinele lucruri curate, luminoase şi perene în societatea actuală, inclusiv în cea arădeană.

Dacă banul, ca simbol al mercantilului, este Ochiul Dracului, atunci cultura, valoarea ei este Ochiul lui Dumnezeu.

Oraşul Arad are bucuria şi mândria de a avea printre cetăţenii săi oameni de o mare valoare spirituală, artişti, scriitori, profesori, istorici, arhitecţi, sportivi, oameni de cultură, care nu de puţine ori sunt marginalizaţi de politicieni şi de diverşi şefi pe criteriul: „Ce să fac cu ei, ăştia nu produc bani, nu, nu sunt profitabili! Ăştia mai mult consumă, nu aduc profit! Mi-e milă de ei, bieţii artişti, bieţii scriitori!“.

Ciclul de interviuri (ajuns carte) gândit sub genericul Dialoguri Deschise s-a născut din dorinţa de a scormoni înlăuntrul celor mai valoroase personalităţi din zona culturii arădene, de a le cunoaşte intimităţile, problemele, visurile, şi s-a publicat în ziarul Glasul Aradului pe parcursul a doi ani: 2014 şi 2015. (Petre Don)

Categorie: Știri
Etichete: dialoguri deschise, interviuri, lnsare de carte, Petre Don
Distribuie:
Articolul anterior
[NORMATIV NOU] Autoturismele parcate pe pistele de bicicliști, pe trotuare sau pe benzi rezervate vor fi RIDICATE
Articolul următor
[ARADUL SINISTRU] Degradarea ființei umane în fazele cele mai crunte. Episodul „Atenție, oameni în putrefacție la Spitalul Județean!”

1 comentariu. Leave new

  • avatar of dorina avramut(chirila)
    Dorina Avramut(Chirila)
    16 decembrie 2016 8:46

    Argument pentru o carte de dialoguri inchise :Tara imnului bine cantat sau cum fiecare „Don Pedro” pe limba lui piere

    „Tuturor acelora care fac rău cu voia lor lui Lady UTA, le urez cu res­pect următoarele:
    Să nu vadă niciodată un apus frumos de soare fără să nu-l mănânce limba şi gleznele; să nu aibă parte de o femeie decât dacă bate mătănii spre Mecca şi face incantaţii zeului vântului, Eol; când vrea să-l citească pe Emi­nescu să i se împleticească limba şi să nu găsească sarea la masă; să-i fie rău când îi e bine; să caute în neştire strada Poetului şi să dea mereu de strada Abatorului; să aştepte cu o umbrelă deschisă preventiv inaugurarea fântânii artezene de pe Mureş, cântând balada ciobanului care şi-a pierdut turma; să-i vină soacra în vizită şi să nu plece şase luni; să-şi încurce proprii copii cu ai vecinului; să stea cocoţat pe turla Bisericii Roşii şi să ceară ploaie pentru culturile de primăvară; să vrea să meargă pe un stadion de fotbal şi să ajungă întotdeauna la Bodega „Broasca săltăreaţă.“ Să vi­seze rufe-ntinse şi să vorbească prin somn, recitând din cartea de telefon. Gata!”- Petre Don , „Blestem din dragoste de Lady UTA”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie