„PISTA de biciclete” de pe MĂRULUI – o plimbare OBLIGATORIE pentru un PROCUROR DNA care își respectă demnitatea! [FOTO & VIDEO SCANDALOASE]

pista colaj
Distribuie:

 

Nu există SUBIECT mai URÂT în acest județ (termenul pretându-se la aplicarea sa și ca adjectiv, și ca verb în orice propoziție) decât PISTA DE BICICLETE din municipiul Arad! Cel mai urât traseu de bicicletă din Uniunea Europeană este, cu siguranță, omologabil ca atare de oricare comisie de specialitate, de orice biciclist, pieton, având orice naționalitate, etnie, vârstă, sex, religie sau apartenență politică… putem paria oricând și cu oricine, opunând ca miză credibilitatea noastră în tot ce scriem. 
E suficient să „fugi cu bițigla” pe așa-zisa „stradă” a Mărului – în fapt, un ghetou improvizat de oameni ai străzii, marea majoritate țigani veniți din  alte județe, fără acte de identitate și trăind din… ce aruncă alții, din furat, din animalele abandonate a căror nefericire nu mai are putere nici să treacă Mureșul, din moloz, gunoaie, din tâlhărit bicicliștii sau mușcând din pietonii inocenți care au imprudența de a trece pe acolo „într-o plimbare funny”. 

Pe Mărului, TOTUL E ILEGAL, IMORAL și ÎNGRAȘĂ DEMNITARI CORUPȚI!

În primul rând, să remarcăm (că n-am citit, până acum abordarea subiectului din acest unghi) imbecilitatea celui care a „gândit” amenajarea unei piste de biciclete în ALBIA MINORĂ a Râului MUREȘ și corupția celor care au permis această abjecție eco-edilitară! Ce director la Apele Române, ce funcționar guvernamental de căcat trebuie să fii ca să aprobi CONSTRUCȚIA UNEI PISTE DE BICICLETE ÎNTRE DIG ȘI RÂU – ÎN ALBIA INUNDABILĂ a acestuia?! Ce administrator central a aprobat cheltuirea unor bani publici, proveniți din FONDURI EUROPENE, majoritatea lor, pe o asemenea rușine?! Ce inspector în construcții a autorizat mizeria asta?! S-a recepționat această pistă – și cine… ce comisie a venit în control ulterior… ca să vadă „cum se respectă normele”?!

marului pista 12

Apoi, după ce ai aprobat-o și te-ai umplut de bani de căcat la pista asta, ce fel de funcționar public trebuie să fii ca să tolerezi ca în acest râu, de unde se filtrează apa potabilă pe care o beau milioane de oameni (și care se exportă în Ungaria – amănunt deloc lipsit de importanță) să se transforme într-o zonă pestilențial-periculoasă prin deversarea oricărui gunoi, pe care nicio „groapă specializată” nu ți l-ar primi fără o taxă corespunzătoare materialului toxic, nereciclabil, puturos și generator de boli?!

Priviți, în GALERIA FOTO atașată, cum arată stâlpii și întreg sistemul de iluminat, care au costat milioane și n-au funcționat niciodată… numărați firele alea rupte, împletiți-le mental, transformați-le în articole din Codul penal, contopiți media încadrărilor  și socotiți câți ani de pușcărie merită cei care se fac vinovați (pentru că aici chiar nu putem vorbi în termeni generali gen „nimeni nu-i de vină!”) de aceste monstruozități edilitare… pentru care într-o țară civilizată erai șters de pe lista virtuală a oricărui potențial angajator!

E suficientă – și necesară pentru o autoritate publică ce are în fișa postului demersuri de astea – o plimbare cu bicicleta pe „Mărului”. Ne-ar plăcea să vedem un procuror DNA plimbându-se cu bițigla și cu smartul pe pista asta.

Filmările și fotografiile din acest articol au fost făcute duminică, 24 martie, 2019.

Bibliografie obligatorie: 

H O T Ă R Â R E A nr.314 din 28 decembrie 2011 cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiţie: „Amenajare piste de biciclete în Municipiul Arad”

Valoarea totală – 17.016.856 lei (4.013.125 euro) – constructor: Sylc Con Trans S.R.L., S.C. Lile Service General Construction S.R.L și S.C. Noco Electra S.R.L. – cunoscutele firme de casă ale primarului Gheorghe Falcă (beneficiarul – poate singurul – al acestui dezastru.)

Amenajarea pistelor de biciclete este în concordanță cu obiectivele Programului Operațional Regional 2007 – 2013, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a traficului urban, la creșterea accesibilității, la decongestionarea traficului, precum și la siguranța cetățenilor, a pietonilor și bicicliștilor pe drumurile publice.

Comunicate de presă despre amenajarea pistei de pe „Mărului” din anul 2015

Pista lungă de 12,5 kilometri care va lega câteva cartiere, urmând să pornească din Micalaca și să ajungă la Pădurea Ceala, va costa 5,4 milioane de lei plus TVA, sumă stabilită în urma licitației pentru lucrări. Inainte de licitație, municipalitatea estimase costuri de 9,2 milioane de lei pentru această investiție.

Lucrări au loc atât în centru, pe faleza Mureșului, cât și în cartierul Faleza Sud, lângă dig, șantierul fiind deschis la baza podului autostrăzii. Aici, terenul este nivelat pentru a permite începerea lucrărilor la fundația viitoarei piste.

Bicicliștii vor avea două sensuri de circulație, pentru că pista va fi lată de un metru. Va dispune de 15 locuri de popas, amenajate cu rastele și mobilier stradal (precum bănci și coșuri de gunoi). Intregul traseu va fi iluminat pe timp de noapte, iar din loc în loc vor exista instalații de umflare a pneurilor și de verificare a presiunii acestora.

„Unitatea de implementare a proiectului de realizare a peste 120 km de piste pentru biciclete şi-a finalizat astăzi raportul. În acest moment, se lucrează la recepţia tehnică. Defecţiunile constatate vor trebui remediate în termen de şase luni. Din acest moment, Primăria Arad are responsabilitatea acestui proiect. Dacă până acum am asistat doar la modul cum se realizează pistele, în acest moment, Primăria va avea atribuţii ca în termen de şase luni de zile să verifice degradările şi cum se refac acestea pe întreg traseul de 120 de km. S-au observat zone dificile şi toate acestea trebuie să fie remediate, poate redimensionate. În următoarele şase luni, Primăria va trebui să realizeze regulamentul de utilizare a pistelor, iar împreună cu asociaţiile de biciclişti, în anul 2016, vom încerca să informăm public şi să implementăm un nou mod de convieţuire între pietoni, biciclişti şi automobilişti. La sfârşitul anului 2016 vom pune în aplicare regulamentul de funcţionare a pistelor de biciclete, astfel încât 2017 să intre în vigoare acest regulament” – spunea public Gheorghe Falcă la finalul lunii decembrie 2015.

Valoarea totală a proiectului 27.875.504,40 lei Valoarea finanţării nerambursabile 27.317.994,31 lei

Categorie: Investigații
Etichete: coruptie arad, marului, padurea ceala, pista biciclete, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Arădeanul Denis Man este dorit de PSV Eindhoven, după debutul în echipa MARE a României
Articolul următor
SERVICIUL DE INVESTIGAȚII CRIMINALE ARAD, premiat pentru merite deosebite
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • Daca tot aduceti vorba, tot acolo este un centru de colectare firer vechi unde procurorul dumneavoastra ar trebui sa faca un popas. Acesta se pare ca incearca din rasputeri sa ajunga noul metalcomp.. Se pare ca atat inspectorii de mediu, anaf, fortele de munca..ce mai doriti voi nu au aflat inca adresa acestuia si nici a filialelor din judet…sau o stiu prea bine.. tind sa cred ca a doua e mai plauzibila.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

[ACTUALIZARE 2] Prefectura Arad umblă ca orbul cu bâta prin pădurile Nadășului, TESTAMENTUL nu l-a văzut nimeni, plângerile împotriva „moștenirii familiei Colțeu” se plimbă din DNA în DNA, iar sătenii și „publicul spectator” sunt pe COD ROȘU de „ceață judiciară”

  [ACTUALIZARE 2] [COMUNICAT DE PRESĂ] MINISTERUL AFACERILOR INTERNE / INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD Cererile de revizuire a sentinței din cazul Nadăș se judecă la Balș și Brașov Cu…