marți, decembrie 6, 2022

Plătim asigurare obligatorie de sănătate doar ca să fie siguri că MURIM

 

Încă o tragedie s-a întâmplat sub ochii noștri închiși de prea mult timp

 Încă o tragedie posibilă doar din cauza nepăsării generalizate, din cauza acceptării acelui mizerabil „merge și așa”, din cauza nesimțirii și a corupției, din cauza politizării până la os a spitalelor (politizare din partea tuturor partidelor, fără excepție!), din cauza medicilor care tac să nu-și supere „sponsorul politic” ca să nu-și piardă „locul călduț”, din cauza jurnaliștilor care în loc să tragă semnale de alarmă se complac să propage comunicate politice mincinoase despre „mari realizări” etc. 
Din nou, toți suntem responsabili de ceea ce s-a întâmplat la spitalul din Piatra Neamț. Fără excepție, TOȚI! Pentru că alegem să tăcem, să nu ne implicăm, să închidem ochii, pentru că acceptăm prea ușor „puțin”, pentru că punem botul la comunicate politice bombastice despre zeci și sute de milioane de euro investiții în spitale [ la Arad, Iustin Cionca (PNL) este „doctor” în asemenea comunicate de propagandă exclusiv politică și  mizerabile, iar singura formă de protest pe care o avem la îndemână este să NU i le publicăm. Facem referire la Iustin Cionca pentru că el este în ultimii ani la butoane și am face referire la oricare altă persoană, din oricare alt partid dacă ar fi cazul. El a fost cel care transmitea comunicate despre „marea realizare a spitalului TBC Grădiște” – spital nou, la care, în primele săptămâni din pandemie, i-a cedat instalația electrică și doar datorită faptului că ISU Arad a instalat de urgență un generator nu s-a întâmplat vreo tragedie]. 
Câte tragedii trebuie să se întâmple să luăm totul în serios în tot ceea ce ține de serviciile publice?
Când încetăm să mai facem campanie electorală cel puțin pe teme de sănătate și educație care intră în fișa postului de ales sau de demnitar? Un singur medic-EROU (Medicul Cătălin Denciu) am avut și noi în ultimii 30 de ani și l-am trimis spre Belgia să fie tratat. O rușine mai mare pentru o națiune care se consideră europeană, NU EXISTĂ!
Din nefericire, vor urma exclusiv asemenea tragedii. De ce? Din trei motive simplu de intuit
În primul rând pentru că 99% din spitalele din România sunt vechi. Cu instalații care sunt suprasolicitate și care nu au fost niciodată înlocuite și adaptate nevoilor. Pentru că spitalele vechi din România sunt neautorizabile (la rigoare) dar întotdeauna se găsesc metode să „se fenteze” legea.
În al doilea rând pentru că 100% din investițiile și lucrările de reabilitare a spitalelor din România s-au făcut prost, s-au economist bani la materiale de calitate/ sisteme noi etc și s-au „pompat” în partea de achiziție a aparaturii pentru că prin aceste „proceduri” s-a putut fura.
În al treilea rând pentru că în noul context de criză, spitalele (care aveau oricum infrastructura deficitară!) sunt suprasolicitate și e o chestiune de timp când vor ceda și nu de „dacă” vor ceda.
Pentru asta plătim asigurări obligatorii de sănătate în România? Plătim asigurare obligatorie de sănătate doar ca să fie siguri că MURIM…

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

 1. Führerul* cocoțat pe cadavrele românilor!
  Realizați scena tragediei din spital? Aici a fost mai groaznic ca la Colectiv. Oameni erau legați pe patul de terapie intensivă, care fizic aveau posibilitatea să se salveze, dar erau legați de pat !! Au ars violent, conștienți că se puteau salva !! Tragedie imputabilă!
  Trebuie să moară oameni ca Johannis să facă alegeri!
  Plâng, am imaginea tragediei. Condoleanțe familiilor îndoliate.
  *Führer = lider, conducător – din DEX.

 2. Spitalele au ajuns adevarate catedrale, de cum intri incepi a te ruga sa nu mori inca decum ajungi la triere. Asta in cazul in care nu stai la triaj pe putin 4 ore ca de, cadrele medicale pufaie pe scara de incendiu situata in stanga sectiei de primiri urgente la nivelul fiecarui etaj. De nu pufaie acolo, ies in spatele spitalului pe banca la cafea si tigara, fara sa le pese ca platim C.N.A.S., ca de, si medicii au devenit precum preotii. Daca la preoti le dai bani sa te boteze, cunune, la medici le dai bani sa nu te omoare ca si Wighner are bubele lui cu contracte de voluntariat ne inregistrate si cu angajati la negru in incinta spitalului judetean arad. Sa nu credeti ca aceste practici au disparut, iar acuma nu exista persoane necalificate ce administreaza tratamente bolnavilor fara a fi angajate in sistemul public de sanatate.

 3. Ca va fi o ancheta reala care sa stabilească întregul adevăr cum s-a putut ajunge sa ardă 10 oameni;a trebuit timp pt asta.Se zice ca s-a încercat ștergerea urmelor.Trebuie aflat unde se afla fiecare și ce făcea în momentul izbucnirii incendiului și din ce cauza au ajuns prea târziu.

Comentariile sunt închise.