Play-off-ul Ligii a II-a începe pe 4 iulie. UTA pleacă din poziția de FAVORITĂ la PROMOVARE și joacă în prima etapă cu Petrolul Ploiești

 

La Casa Fotbalului, s-a desfășurat tragerea la sorți pentru play-off-ului ligii secunde. UTA a fost reprezentată de Helmut Duckadam, unul dintre fotbaliștii ei de marcă din anii ’70-’80, conducător mai apoi, în anii 2000.

Programul cuprinde 5 etape, primele două clasate urmând să promoveze direct în Liga I, în timp ce echipa de pe locul 3 va juca baraj cu cea de pe locul 6 din play-out-ul Ligii I.

În urma tragerii la sorți, programul arată astfel:

Etapa I – 4 iulie: UTA Arad – Petrolul Ploiești; Turris Oltul Tr. Măgurele – FC Argeș; CS Mioveni – Rapid București.

Etapa II – 11 iulie: UTA – Turris; Petrolul – Rapid; Argeș – Mioveni.

Etapa III – 18 iulie: Mioveni – UTA; Turris – Petrolul; Rapid – Argeș.

Etapa IV – 25 iulie: UTA – Rapid; Petrolul – Argeș; Turris – Mioveni.

Etapa V – 1 august: Argeș – UTA; Mioveni – Petrolul; Rapid – Turris.

Datele și orele exacte vor fi stabilite de televiziuni.

Se pleacă de la clasamentul cu punctele înjumătățite, care arată astfel: 1. UTA – 25 de puncte; 2 CS Mioveni – 20 de puncte; 3. Turris Oltul Tr. Măgurele – 20 de puncte; 4 FC Argeș Pitești – 19 puncte; 5. Petrolul Ploiești – 19 puncte; 6. Rapid București – 19 puncte. Clubul UTA a depus apel la TAS, nefiind de acord cu înjumătățirea punctelor, verdictul fiind așteptat până pe data de 3 iulie 2020.

Federația Română de Fotbal a agreat propunerea clubului UTA de judecare rapidă a apelului, propunând ca soluția să fie pronunțată până pe 3 iulie 2020.

Clubul UTA a propus ca apelul să fie judecat de un singur arbitru, propunere care a fost acceptată, deoarece clubul suportă toate costurile. Federația Română de Fotbal dorea soluționarea cazului cu trei arbitri.

Cu acordul ambelor părți, s-a stabilit ca limba procedurii să fie limba engleză.

”Singurul aspect pozitiv din tot programul acesta este, poate, faptul că jucăm primele două meciuri pe teren propriu. Însă și aici pot spune că ne dezavantajează foarte mult absența suporterilor noștri. Publicul a reprezentat un factor stimulant extrem de important în ceea ce a însemnat parcursul nostru pe propriul teren. E evident că trebuie să facem tot posibilul să câștigăm prima etapă, e foarte importantă atât pentru noi cât și pentru celelalte echipe implicate în această luptă. Încercăm să abordăm tot acest turneu play-off cu aceeași atitudine și determinare pe care le-am arătat în întregul sezon competițional”, e mesajul antrenorului utist Laszlo Balint.

Loading

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy