vineri, februarie 3, 2023

Poliția din Arad a ajuns la nivelul la care nu mai e curioasă nici măcar de un BMW 730 furat din fața Sălii Polivalente!

„Sunt proprietarul mașinii marca BMW seria 730, număr de înmatriculare AR 20 GPI care a fost furată din față de la Polivalentă în noaptea de sâmbăta spre duminică în data de 10.12.2022. Vă rog să mă ajutați cu mediatizarea, poate cineva recunoaște mașina și pot s-o recuperez.” – este mesajul cu care un cititor ne-a abordat.

Aceasta fiind mașina, cu mențiunea că numărul de înmatriculare actual, după transcriere, este AR 20 GPI:
Evident, prima întrebare pe care i-am adresat-o a fost dacă a anunțat poliția. Și, de aici începe problema proprietarului mașinii furate

Acesta susține faptul că a anunțat poliția imediat ce a sesizat dispariția mașinii, adică în ziua de duminică. A sunat la 112 și i s-a spus să meargă „luni la poliție pentru declarație, duminica nu înregistrează”. A fost luni (12 decembrie), a făcut formalitățile, a dat detaliile și gata.

Pentru polițiști cazul este rezolvat. Au înregistrat problema, au pus-o în dosar, au băgat dosarul în sertar și cu asta s-a terminat cazul

Au trecut exact 10 zile de când s-a semnalat furtul și niciun polițist nu a fost măcar în zona în care a fost furată. Nu au mai contactat proprietarul, nu au căutat probe, nu au verificat camere de supraveghere din zonă, nici cele de pe traseul mașinii din noaptea furtului.

„Mai vreau să menționez că poliția nici măcar nu a venit să vadă la fața locului unde a fost mașina parcată și unde s-a deplasat. Am umblat eu, duminică și luni, și am identificat multe camere de supraveghere care sunt în acea zonă. Dar nu pot eu să cer acces să văd imaginile. Poliția ar trebui să facă asta dar ei nici măcar n-au fost în zonă. Vă atașez pozele cu locațiile unde am identificat camerele, poate le vede și poliția și face ceva.” – a mai precizat proprietarul.

Detaliile care le-au fost date și polițiștilor

„Mașina i-am dat-o în acea seară nepotului meu, copilul surorii mele, să iasă în oraș cu prietenii. Acesta consumând ceva băuturi alcoolice, a parcat mașina în fața la Sala Polivalentă să nu circule în stare de ebrietate, după o noapte de distracție. În mașină erau toate actele acesteia. Vreau să mai precizez că în compania nepotului meu se afla în acea noapte și un polițist, în civil”.

 Dilema păgubitului 

„Poliția este incompetentă, amânând să cheme martori din acea noapte și să ridice camerele de luat vederi din acea zonă?”  sau „trăim într-o țară unde poliția favorizează infractorii sau sunt mâna în mâna cu aceștia?”

Păgubitul și-a angajat un avocat pentru a demara lucrurile și pentru a presa poliția să își facă treaba.

Chiar dacă a trecut mult timp de la comiterea furtului, proprietarul speră ca cineva să fi văzut mașina în aceste zile și să-i dea informații utile pentru a o putea recupera.

Ce spune poliția

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați despre furtul unui autoturism cu valoarea de aproximativ 13.000€, din zona Polivalentă, în municipiul Arad, în noaptea de 11 spre 12 decembrie.

În urma investigațiilor efectuate, a fost stabilit un cerc de persoane bănuite. În cauză sunt continuate cercetările pentru furt calificat, stabilirea împrejurărilor comiterii faptei și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

Ultimele Știri

Related news