Acasă ȘTIRI Pompierii au gestionat 132 de intervenții în minivacanța de 1 Decembrie

Pompierii au gestionat 132 de intervenții în minivacanța de 1 Decembrie

0
Pompieri
[BULETIN INFORMATIV]

În minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României (30.11-04.12.2022) pompierii militari arădeni au gestionat 132 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 121 de solicitări.

Salvatorii au intervenit prompt pentru stingerea a două incendii înregistrate la case/ anexe, astfel:

În data de 03 decembrie 2022 pompierii militari ai Detașamentului Arad au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne situată în curtea unei case din municipiul Arad. Incendiul, care s-a manifestat violent la nivelul magaziei de lemne a fost stins în limitele găsite, pompierii salvând astfel casa.

În data de 04 decembrie 2022 pompierii arădeni, cu sprijinul SVSU Macea au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Macea. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite iar în urma flăcărilor a ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 80 de mp.

De asemenea, pompierii arădeni au acționat și în alte 9 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, verificarea concentrației de oxigen din secțiile ATI.

Deoarece cele două incendii izbucnite în această perioadă au avut sursă de aprindere electrică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad vă recomandă să respectați măsurile de apărare împotriva incendiilor, și anume:
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiatoarele, mașinile de spălat, boilerele electrice şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

În continuare pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Biroul de presă al ISU Arad

Exit mobile version