SPORTURI

Pregătind participarea la POLIATLONUL de la Pitești, Lucas Hudac a venit cu o medalie de la Timișoara

 

Campionatul Național de Poliatlon copii (10 -11 ani) este programat peste o săptămână în bazinul olimpic de la Pitești. Această întrecere, sub egida forului de specialitate, este un barometru mai ales pentru cei ce debutează la această întrecere.

Peste 600 de înotători din întreaga țară se vor întrece timp de două zile în orașul din Trivale. După ce în vară a avut o prestație excelentă la Campionatele Naționale de la Brașov, arădeanul Lucas Hudac (Luxa) își face bagajele pentru a debuta la Poliatlon, prima mare competiție din cariera sa. Locurile pe podium, dar mai ales timpii obținuți în lupta cu cronometrul la concursurile din acest an îl plasează pe Lucas printre cei mai buni din țară la categoria sa de vârstă, fapt ce îi face încrezători pe antrenorii Martin Liptak și Daria Barta.

Pentru a pregăti cât mai bine evoluția de săptămâna viitoare, arădeanul a făcut o scurtă deplasare în orașul de pe Bega pentru a participa la un puternic concurs găzduit la Arena Aqua Sport de la Pădurea Verde. Este vorba despre Memorialul Petre Lovas un concurs ce a adunat sportivi din zonă, precum și Serbia, Ungaria, și reprezentanți ai cluburilor din orașul gazdă Timișoara în jur de 350 de înotători. Sportivul legitimat la CSM Arad a participat doar la două probe, obținând primul loc pe podium la proba de 200 metri mixt, precum și un loc patru  la 50 metri fluture. Pentru Lucas urmează antrenamente atent monitorizate, apoi deplasarea la Pitești.

Cosmin Gherman, 16 noiembrie 2019 7:38

luxa-timisoara