luni, februarie 6, 2023

Preotul BUTAR PASCU s-a stins din viață pe Secția COVID de la „Municipal”, la vârsta de 62 de ani

 

[COMUNICAT – Arhiepiscopia Aradului]

PC PĂRINTE BUTAR PASCU DIN PAROHIA MONOROȘTIA, A TRECUT LA VIAȚA CEA VEȘNICĂ

Cu profundă durere am aflat că astăzi, 18 aprilie 2021, în zi de duminică, Preacucernicul Părinte Butar Pascu, preot paroh în Parohia Monoroștia și filia Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova, a trecut la viața veșnică, la vârsta de 62 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Preacucernicul Părinte Butar Pascu s-a născut la data de 21 septembrie 1958, în localitatea Groșii Noi, Jud. Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș.

În 6 iulie 1980 s-a căsătorit cu tânăra Rodica Manuela Culda. Din căsătoria lor s-au bucurat de venirea pe lume a celor două fiice, Ioana și Sorina.

A fost hirotonit preot la 3 octombrie 1980, pe seama Parohiei Roșia Nouă, Protopopiatul Lipova, de către PS Părinte Visarion Aștileanu. Din anul 1998 până astăzi a păstorit credincioșii din Parohia Monoroștia și satul Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova.

Pentru bogata activitate desfășurată în parohie, în anul 2002 a fost hirotesit de către ÎPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, iconom, iar în anul 2012 iconom stavrofor.

Părintele Butar Pascu a încetat din viaţă la vârsta de 62 de ani.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

18 APRILIE, 2021
IUSTIN POPOVICI

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news