marți, martie 28, 2023

Preotul Dorel Drăgoi de la parohia Sintea Mică s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani, pe patul unei clinici din Turcia

Este al doilea preot de la aceeași parohie care moare de tânăr la Sintea Mică, la 11 luni de la decesul preotului Ciprian-Cornel Ilica, plecat dintre noi la 43 de ani.

Părintele Dorel Drăgoi de la parohia Sintea Mică (foto via mapio.net), de loc din satul Andrei Șaguna, s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani, în timp ce se afla internat într-o clinică din Turcia, fiind diagnosticat cu cancer într-o formă avansată.

Este al doilea preot al aceleiași parohii ortodoxe care moare de tânăr la Sintea Mică, la 11 luni de la decesul preotului Ciprian-Cornel Ilica, plecat dintre noi în 25 octombrie, 2021, la doar 43 de ani.

Tânărul preot CIPRIAN-CORNEL ILICA de la Parohia Sintea Mică a trecut la CELE VEȘNICE după o luptă cumplită cu „boala secolului”

Părintele Dorel Drăgoi avea 2 copii și a fost numit preot la Sintea Mică (după ce parohia a rămas vacantă odată cu pierderea preotului Ciprian Ilica) venind din Episcopia Devei și Hunedoarei.

Se fac demersurile pentru aducerea în țară a trupului neînsuflețit și oficierea slujbei de priveghi și înmormântare vor avea loc la Biserica din Andrei Șaguna.

Vom reveni cu detalii legate de acest trist eveniment.

Transmitem condoleanțe familiei îndurerate.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

………………………………………………….

[EPISCOPIA ARADULUI]
PĂRINTELE DOREL-GABRIEL DRĂGOI DE LA PAROHIA SINTEA MICĂ A TRECUT VIAȚA CEA VEȘNICĂ

Cu profundă durere am aflat că în seara zilei de 9 septembrie 2022, tânărul părinte Dorel-Gabriel Drăgoi, preot în Parohia Sintea Mică, Protopopiatul Arad, a trecut la viața cea veșnică, la vârsta de 40 de ani, într-un spital din Turcia.

În aceste momente grele și dureroase, ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere sufletească și întărire membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Preacucernicul Părinte Dorel-Gabriel Drăgoi, s-a născut la data de 16 mai 1982, în Arad.

După absolvirea Seminarului Teologic Ortodox din Arad a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad.

La data de 1 septembrie 2007 se căsătorește cu tânăra Georgeta-Elena Bundaciu. În 2010 vine pe lume prima lor fetiță, Daria-Maria iar în anul 2018 cea de-a doua, Antonia-Ana.

A fost hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în anul 2009, pe seama Parohiei Voia, jud. Hunedoara. După puțină vreme s-a transferat în Parohia Brănișca, Protopopiatul Deva, iar din anul 2021 la Sintea Mică, Protopopiatul Arad, unde slujește până la încetarea din viață.

În anul 2011 primește distincția de iconom stavrofor.

Părintele Dorel-Gabriel Drăgoi a încetat din viaţă la vârsta de 40 de ani, în urma unor probleme de sănătate.

Trupul neînsuflețit al părintelui Dorel-Gabriel Drăgoi va fi depus în biserica din Parohia Andrei Șaguna, Protopopiatul Arad, după aducerea în țară din Turcia.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

10 SEPTEMBRIE 2022
IUSTIN POPOVICI

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

[ACTUALIZARE]

Slujbele de priveghi pentru părintele Drăgoi vor avea loc la biserica din Andrei Șaguna, mâine, 12 și luni, 13 septembrie de la orele 19:30.
Slujba înmormântării va fi marți la o oră care se va stabili mâine seară, împreună cu familia și pe care o vom comunica ulterior.
Dumnezeu să l ierte și să-l odihnească în pace!

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news