Acasă ȘTIRI Președintele Tribunalului Arad, Otto Șandor Szep, s-a pensionat la cerere

Președintele Tribunalului Arad, Otto Șandor Szep, s-a pensionat la cerere

0

 

Consiliul Suprem al Magistraturii, Secția pentru judecători, a aprobat astăzi cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de judecătorul Otto Șandor Szep, preşedinte la Tribunalului Arad.

Magistratul arădean, originar din comuna Șicula, și-a început cariera de magistrat în luna decembrie 1996, la Judecătoria Arad, fiind judecător la Judecătoria Arad până în anul 2004, iar începând cu anul 2004, până în prezent, la Tribunalul Arad.

A ocupat funcţia de Preşedinte al secţiei civile din cadrul Tribunalului  Arad, în perioada 18.02.2010 – 31.12.2012,  iar în perioada 01.01.2013 – 30.06.2018 a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al Tribunalului Arad.

Începând cu data de 01.07.2018, până în prezent, judecătorul Otto Sandor Szep a ocupat funcţia de Preşedinte al Tribunalului Arad.

De-a lungul mandatelor sale, a bifat câteva realizări care îl plasează în memoria colegilor și a contribuabililor ca un bun administrator al sediilor și organizărilor înstanțelor de judecată, cele mai evidente și importante dintre acestea fiind masardarea etajului superior al Palatului de Justiție, unde s-au construit birouri de judecători și sala pentru conferințele de presă („Mansardare si reabilitare termică pod Tribunalul Arad” realizată de către Compania Naţională de Investiţii ” S.A, lucrări demarate în anul 2015. ”), respectiv dezvoltarea şi implementarea aplicației TDS – aplicaţie dezvoltată de specialiştii IT din cadrul Tribunalului Arad, care permite comunicarea actelor de procedură, în format electronic şi consultarea dosarului în format electronic și carea fost o premieră în Justiția Română, fiind preluată de mai multe Curți de Apel și Tribunale din țară.

Locul său urmează a fi preluat prin concurs, până la data acestuia postul fiind ocupat de vicepreședintele Tribunalui Arad, Virgiliu Flavius Bradin.

Exit mobile version