Prilej de reflecție și MULȚUMIRI, pornind de la CAZUL unui om trimis să moară de un „medic” și salvat de un DOMN

lizica mihut
Distribuie:

 

Fără îndoială, venirea la Arad a domnului Mihai Fifor a marcat o pagină de succes în politica locală, un pas uriaș în planul carierei sale personale și un plus de imagine pozitivă pentru PSD.
În ceea ce mă privește, am discutat  o singură dată, mai pe larg, cu dl .MIHAI FIFOR și ne-am mai întâlnit de câteva ori ocazional. Dar nu despre ministrul de astăzi doresc să scriu, cu toate că a vădit inițiative lăudabile pe mai multe planuri, ci despre OMUL Mihai Fifor, astfel încât vă invit să rețineți acest episod de viață, ce ar putea fi a fiecăruia dintre noi.

Având la început de Iunie o aniversare a promoției noastre de liceu, printre colegi, ca întotdeauna de mulți ani încoace, în comitetul de organizare era B.D. (Nu îi dau numele integral  deoarece mă refer la fapte care dor). Colegul meu de liceu, cu eforturi extraordinare, abia umbla. Nu- l văzusem de mult timp. Aflasem abia atunci că, de un an și două luni, așteaptă imunoglobulina la un spital timișorean. Urmărindu-i dificultatea pasului, am fost, deopotrivă șocată și indignată. Și, imediat, m-am gândit pe cine aș putea ruga să-l ajute. Colegului meu i se comunicase telefonic că „nu se află pe lista celor care urmau să primească imunoglobulină, ci va trebui să aștepte o nouă tranșă.” Până când? – nu i s-a specificat…

Profund impresionată de situația colegului meu și conștientă că acest caz este, în primul rând, o eroare de sistem, m-am gândit să mă adresez unui parlamentar de Arad, spre a-i înfățișa  cazul acestui om ce avea stringentă nevoie de ajutor. Așa că i-am prezentat cazul senatorului și ministrului Mihai Fifor și, astfel, am avut ocazia să descopăr OMUL din spatele ierarhiilor publice. Sensibil la suferință și la boală, prompt, profund implicat când i se solicită sprijinul. Vă mărturisesc marea- mi surpriză și totodată puternica impresie pe care mi-a lăsat-o demnitarul pornind de la soluționarea acestui caz umanitar. Este reconfortant să descoperi că într-o lume minată de controverse și egoism, de trădări și de interese , există, chiar dacă rarisim, politicieni care nu au uitat că sunt, în primul rând, OAMENI cu majuscule.
De aceea domnul Mihai Fifor binemerită aprecierea noastră.

Țin să notez intenționat la final că, în mod cu totul regretabil, descoperirea unui om de acest calibru a coincis cu (re)descoperirea cinismului inimaginabil al unui, teoretic, cadru menit și plătit de stat ca să ajute oameni: un medic care (probabil cu gândul la pacienții de la clinica-i privată) l-a rugat pe colegul meu să renunțe deocamdată la imunoglobulină – altfel spus, să-și aștepte, liniștit și resemnat,  SFÂRȘITUL. Atitudinea acestui nedemn „slujitor al lui Hipocrate”  aș vrea să cred că reprezintă un caz izolat, dar poate constitui un memento pentru conclavul halatelor albe și nu numai.
Iar episodul  trist al colegului meu de liceu, bolnav cronic de șapte ani, insultat și trimis să moară de un medic și salvat de un ministru, poate genera  o REFLECȚIE ASUPRA OMENESCULUI DIN NOI – atât de rar, din păcate, în lumea de azi.

Categorie: Opinii
Etichete: caz umanitar, Lizica Mihuț, Mihai Fifor, pledoarii, reflectii
Distribuie:
Articolul anterior
Au vrut să SOLUȚIONEZE „Criza gunoaielor”… dar nu toți! PSD-iștii au convocat „ședință CLM de îndată”, dar n-au făcut CVORUMUL
Articolul următor
Juniorii de la UTA au zdrobit tot ce le-a ieșit în cale și sunt în SEMIFINALELE Cupei României! „Băieții lui Gaica” vor înfrunta „Ardealul Cluj” în lupta pentru FINALĂ

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

Subgenerația

Mai mult ca sigur acesta este subiectul despre care îmi este cel mai greu să scriu. Războiale s-au purtat în general cu militari. Soldați, oameni tineri capabili de eforturi și…
florin remetan

[Profile în câteva linii] FLORIN REMEȚAN

Nereușind să-i găsesc CV-ul, întreb un important ziarist din presa arădeană despre studiile lui FLORIN REMEȚAN și aflu că „nu prea are studii”. Cum nicicând nu consider suficientă doar o…
virgil florea

Nu veți reuși…

Să stricați tot… Și știți de ce? Pentru că noi ne încăpățânăm să trăim. Care noi? Cei care mai știm ce înseamnă normalul și bunacuviință. Ați încercat să ne omorâți…
teodor caciora

[Profile în câteva linii] TEODOR CACIORA

Compozitor, profesor universitar doctor, dirijor, organist, pianist, producător, TEODOR CACIORA constituie o personalitate complexă, pentru care muzica nu este numai o profesie, în sine, ci un MOD DE EXISTENȚĂ. A…