ȘTIRI

Primăria Arad a transmis o precizare de presă prin care vrea să scoată CET-ul din „ecuația frigului” din Spitalul Municipal

 

Primăria Municipiului Arad a transmis o precizare de presă prin care vrea să clarifice informațiile apărute cu privire la problemele de încălzire de la Spitalul Municipal, cel puțin în ceea ce privește CET-ul. Oficial, furnizarea agentului termic nu a fost întreruptă, doar scăzută temperatura. În ceea ce privește temperatura agentului termic pentru secție, aceasta se stabilește de către personalul tehnic-administrativ al spitalului.

Fără a nega faptul că în unele saloane pacienții au suportat temperaturi mai scăzute, se face și precizarea „că gradul de confort în saloanele Secției Spital Municipal poate fi influențat și de starea instalației interioare de încălzire care aparține Spitalul Clinic Județean (radiatoare, coloane, robineți etc)”, instalație care nu este chiar în cea mai bună stare având în vedere vechimea și întreținerea ei. SC CET HIDROCARBURI SA a dat curs solicitării spitalului în cel mai scurt timp posibil, astfel încât miercuri, 10 martie după ora 12,00 agentul termic a ajuns la parametrul cerut de consumator.

***

[PRECIZARE DE PRESĂ]

 

„Ca urmare a informațiilor apărute în articolul „Pacienții internați cu COVID zac în frig… dar asta pare a fi ultima problemă a CET-ului”, publicat de Critic Arad în data de 10 martie 2021, pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări:

Conform informațiilor puse la dispoziție de SC CET HIDROCARBURI SA, Secția Spital Municipal din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad nu a avut nicio întrerupere în furnizarea agentului termic în sezonul de iarnă 2020-2021.

În plus, temperatura agentului termic pentru secție, se stabilește de către personalul tehnic-administrativ al spitalului. În data de 10.03.2021 ora 9, 00 , SC CET HIDROCARBURI SA a primit pe e-mail o solicitare de creștere a temperaturii agentului termic la 50 0 C. SC CET HIDROCARBURI SA a dat curs acestei solicitări în cel mai scurt timp posibil, astfel încât după ora 12, 00 agentul termic a ajuns la parametrul cerut de consumator.

Trebuie precizat faptul că gradul de confort în saloanele Secției Spital Municipal poate fi influențat și de starea instalației interioare de încălzire care aparține Spitalul Clinic Județean (radiatoare, coloane, robineți etc).”

 

Articol asociat:

Pacienții internați cu COVID zac în frig… dar asta pare a fi „ultima problemă” a CET-ului

Sasha Romanov, 12 martie 2021 9:00