POLITICE

Primarul din Apateu are un DREPT LA REPLICĂ menit să clarifice… știrile despre INUNDAȚII și LIBERTATEA de OPINIE

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

PRIMARUL COMUNEI APATEU, Aurel Bondor
Către,
CRITIC ARAD MEDIA S.R.L.-denumit în continuare CRITIC ARAD

Ca urmare a articolului publicat în data de 19.08.2020, consider că libertatea de exprimare a prejudiciat onoarea, demnitatea, viața personală sau dreptul la propria imagine, normă dispusă în Constituție la art.30 alin.(6), în ceea ce îl priveşte pe subsemnatul, prin urmare vă rog frumos acordarea dreptului la replica şi publicarea următoarelor :

Stimaţi cetăţeni,

Referitor la posibilitatea de a fi apelat la orice oră, vreau să se ştie că fiecare poate să mă sune oricând şi nu cred că poate cineva spune, în comună, că nu am răspuns vreodată, de asemenea sunt în stare să discut cu fiecare personal şi sunt sigur că ştiu problemele comunităţii.

Vreau să asigur că pe autorităţile din Comuna Apateu nu trebuie pusă presiune, pentru că ele autorităţile, îşi fac treaba pentru cetăţeni şi în interesul acestora. Desigur lansez o propunere de colaborare cetăţeni–autorităţi, mai ales că, înainte de a reprezenta autoritatea locală şi noi suntem cetăţeni în primul rând .

Este o minciună că după fiecare ploaie este nevoie de bărci, localitatea Apateu este asfaltată în proporţie de 95 % , dar în data de 19.08.2020  a plouat aproximativ 75 litri /mp, într-un timp foarte scurt, cum nu a mai cazut în acest an, o parte din judeţul Arad a fost sub avertizare meteorologică de cod portocaliu – inclusiv Comuna Apateu. Nu putem nega problemele care au fost şi anume podeţe înfundate, podeţe şi şanţuri colmatate, dar am intervenit cu un buldoexcavator şi 4 oameni, conduşi de viceprimar şi am remediat anumite probleme într-un timp foarte scurt, problemele cele mai grave. Au rămăs câteva pe care le-am remediat cu o mică întârziere şi unele pe care le mai avem de remediat. Pentru toate câte nu s-au întâmplat cum ne-am dori , îmi cer scuze faţă de cetăţenii pe care îi reprezint .

Da, mereu am zâmbetul pe buze şi nu pot să mă uit altfel către cetăţenii comunei noastre pe care de 16 ani îi reprezint, iar realizările le cunosc pe de rost, mă mândresc cu ele pentru că ele s-au făcut pentru cetăţenii mei pe care îi reprezint. În biroul primarului, aşa cum s-a spus, sigur nu plouă, nici în casa celui care cu răutate şi cu rea intenţie v-a trimis acel material şi probabil nici la dvs. în redacţie. Referitor la postările, repet cu răutate făcute, nu am sunat pe nimeni să aflu cine le-a făcut şi să-l determin să se oprească, considerând dreptul la liberă exprimare un drept fundamental. Niciodată nu am îngrădit dreptul cuiva de a se exprima, stau de vorbă cu toţi oamenii, ţin cont de părerile lor, nu am jignit pe nimeni niciodată şi nici nu voi face acest lucru şi consider că am intervenit cu tot ceea ce am putut şi avut în dotare , dar cantitatea de apă căzută a fost foarte mare. Postările iniţiale sper că nu au fost făcute în scop electoral, dar totuşi în conţinutul lor s-a făcut referire constant la alegerile care urmează. Eu mă rog lui Dumnezeu ca peste Comuna Apateu  să nu se mai abată astfel de fenomene meteorologice niciodată, şi  dacă aceste postări au fost făcute în scop electoral, vreau să vă dau un sfat, nu vă jucaţi cu lucrurile acestea pentru că astfel de fenomene meteorologice se pot repeta oricând, indiferent de cine este la conducerea comunei. Rog pe cel care a furnizat postările, dacă nu are scopuri electorale, să nu lase să fie folosit în această luptă, pentru că la comentarii s-a ajuns, la dispută politică, inclusiv aritmetica voturilor în Consiliul Local Apateu afirmându-se că cei cinci consilieri de altă colaratură politică nu pot face nimic împotriva celor şapte ai puterii. Rog pe domnul consilier local, în cauză să vă trasnmită initiativele lui legale aduse în Consiliul Local Apateu şi care au fost respinse de către reprezentanţii „puterii”,în cei patru ani de mandat .
O ultimă precizare, în Consiliul Local Apateu există şi un consilier independent, aşa… pentru calcule mai precise .

Cu consideraţie,
PRIMARUL COMUNEI APATEU ,
Aurel Bondor

Articolul asociat la care face referire dreptul la replică:

La APATEU, primarul și șeful de post CENZUREAZĂ INUNDAȚIILE! [FOTO]

 

Critic Arad, 20 august 2020 2:35