Procurorul Lucian DOLCU de la DNA Timișoara – cercetat de Inspecția Judiciară. Ar putea fi sfârșitul unor URÂTE PRIETENII…

dolcu dna 1
Distribuie:

 

Inspecția Judiciară de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat în urma unor dezvăluiri ce-l vizează pe procurorul de la DNA – Serviciul Teritorial Timișoara, Lucian Dolcu, după ce acestea au apărut în presa centrală. Arădeanul Lucian Dolcu este cercetat de Inspecţia Judiciară la sesizarea  avocatei Jenifer Dancea din Baroul Timiş, care a reclamat că un client al său, aflat în penitenciar ca urmare a unei condamnări într-un dosar de trafic de droguri, ar fi fost constrâns de procuror să depună un denunţ împotriva sa şi a trei judecători.
Inspecţia Judiciară a confirmat miercuri că a început cercetările, iar de ieri este la Timișoara și a început audierile în acest caz. 

Dezvăluirea apărută în cotidianul „Adevărul”

Samuel Lupău, judecat pentru trafic internaţional de droguri, într-un dosar în care a fost acuzat că a încercat să introducă în Marea Britanie 150 de kg de cocaină, a fost condamnat în primă instanţă la 11 ani şi 4 luni de închisoare. Pentru apelul din dosarul său, Lupău a angajat-o pe avocata Jennifer Dancea, care a preluat cauza pentru un onorariu de 13.000 de euro, plătiţi prin virament bancar de familia traficantului. În cadrul apelului, avocata a solicitat închiderea cazului invocând grave vicii de procedură. Avocata susţine că în 7 februarie 2017, când procesul clientului său, încarcerat pe perioada procesului în Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara, era încă pe rolul Curţii de Apel, în fază de apel, clientul său a sunat-o din penitenciar cerându-i să se prezinte de urgenţă la el pentru că „este vorba de ceva extrem de important”. „Fiind extrem de speriat, (n.r. clientul) mi-a povestit că în 07.02.2017, în jurul prânzului a fost scos sub escortă într-o încăpere izolată din cadrul penitenciarului unde îl aşteptau două persoane de sex masculin ce s-au prezentat ca fiind un procuror şi un poliţist din cadrul DNA, solicitându-i într-o manieră agresivă să dea declaraţii împotriva subsemnatei, apărătoare, cât şi a membrilor completului de judecată (judecătorii Codrina Iosana Martin şi Gheorghe Bugarsky), încercând să sugereze că aş fi intervenit în calitate de avocat pe lângă aceşti magistraţi pentru pronunţarea unei soluţii favorabile dânsului”, a arătat avocata Jenifer Dancea într-o sesizare transmisă Direcţiei Generale Anticorupţie a doua zi după discuţia cu clientul său.

Într-o declaraţie de mână a deţinutului care a reclamat presiunile procurorului, intrată în posesia „Adevărul” prin intermediul avocatei, bărbatul arată că a fost dus în cabinetul Psihologic, acolo unde procurorul DNA şi poliţistul, fără să se legitimeze, ar fi încercat să îl constrângă să scrie denunţul împotriva avocatei şi a trei judecători. Lupău a arătat că procurorul şi poliţistul s-ar fi raportat la onorariul „extrem de mare” pe care avocata l-a încasat, planând în acest fel asupra ei suspiciuni de corupţie. Traficantul de droguri a mai arătat că ar fi fost ameninţat inclusiv cu lovituri şi „pălmi”. „Mi-a spus (n.r. procurorul) ca să dau declaraţie împotriva avocatei Jenifer Dancea şi a completului de judecată pentru ca să mi se înjumătăţească pedeapsa, a pus presiune pe mine şi cel care se dădea procuror mi-a zis că mă ia la pălmi şi mă bate dacă nu scriu ce vor ei. M-a ameninţat că îl aduce pe fratele meu la puşcărie dacă nu scriu despre avocată şi judecătorii care urmează să se pronunţe. A mai spus că de ce i-am dat aşa mulţi bani avocatei, adică 13.000 de euro. A zis că o parte din banii ce i-am dat sunt pentru judecători. Eu le-am spus că nu am cunoştinţă de aşa ceva şi nu mi-a promis nimic avocata Jenifer Dancea (…) Au mai spus că la termenul anterior de aia am primit amânare până pe 23.02.2017 deoarece completul de judecători nu era decis ce decizie să dea”, se arată în mărturia deţinutului Samuel Lupău. Bărbatul a mai arătat că procurorul DNA s-ar fi folosit de relaţia de concubinaj pe care avocata a avut-o în trecut cu judecătorul Curţii de Apel Timişoara, Flavius Ionescu. „A mai spus că avocata Jenifer a avut o relaţie cu un judecător de la Curte şi are influenţă asupra judecătorilor. Au spus că la dosarul meu ştiu că nu sunt probe şi că lipseşte autorizarea procurorilor pentru urmărirea penală. A spus procurorul că avocata mi-a promis că primesc achitare şi ridicarea sechestrelor de pe maşină şi apartament, afirmaţii false susţinute de procurorul DNA. Avocata Jenifer nu mi-a promis aşa ceva”, a mai arătat deţinutul.

Conducerea DNA a încercat să-și „spele” colegul… dar

surse judiciare au declarat că DNA nu se putea substitui Inspecţiei Judiciare pentru a se pronunţa cu privire la comiterea unei abateri discipliare a unui procuror. Astfel, cercetarea Inspecţiei Judiciare, care a deschis o cercetare în acest caz îşi urmează cursul, joi 20 aprilie fiind programate primele audieri. „Vă confirmăm faptul că pe rolul Inspecţiei Judiciare există o lucrare vizând activitatea domnului procuror Lucian Dolcu de la Direcţia Naţională Anticorupţie ST. Timişoara. Lucrarea a fost repartizată Direcţiei de Inspecţie Judiciară pentru procurori care urmează să efectueze verificări prealabile cu privire la aspectele semnalate pentru a stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare”, se arată într-un răspuns al Inspecţiei Judiciare, la solicitarea „Adevărul”. Contactat de jurnaliști, procurorul Lucian Dolcu a declarat că din punctul său de vedere „nu s-a întâmplat nimic în afara cadrului legal, nici din punct de vedere procedural, nici pe fond”. „Tot ce pot să spun e că prezenţa (n.r. la penitenciar pentru audierea deţinutului) a fost în cadrul unei verificări. Nu a fost o vizită cu caracter particular. Strict cu privire la afirmaţiile domnului Lupău, nu am ce să comentez”, a declarat procurorul Lucian Dolcu pentru „Adevărul”.

Numai că dezvăluirea de dată recentă nu e, nici pe departe, singulară în ceea ce privește controversele care circulă despre procurorul arădean

Pe cât de temut și de apreciat de o parte a… publicului spectator de povești, clipuri și poze cu cătușe, pe atât de controversat de cealaltă – cel puțin la fel de numeroasă și mult mai informată – doar că mai tăcută (pentru că speriată), procurorul Lucian Dolcu a mai fost (și este) acuzat că face jocurile lumii interlope din zona de vest a țării și „ține spatele” unor mafioți notorii. În octombrie, 2011, același cotidian Adevărul relata, în cadrul unui atricol intitulat „Procuror DNA, prins cu mafia la telefon”, despre relația sa cvasi-intimă cu un contrabandist arhicunoscut, Lăutaș Sorin Adrian, zis „Bosu”.

„Potrivit Registrului Comerţului Arad, asociata lui Sorin Lăutaş, liderul grupării de contrabandişti, este Dana Petruţa Dolcu, soţia procurorului, care deţine 25% din Group Dexter SRL Arad. Nici Lucian Dolcu, care din decembrie 2010 activează în cadrul DNA Timişoara, nu pare să fie străin de afacerile ilegale desfăşurate atât în Arad, cât şi în Timiş, de Sorin Lăutaş, asociatul soţiei sale” – titrau ziariștii de la Adevărul acum 6 ani.

Lăutaș, asociat şi administrator la mai multe societăţi comerciale, este proprietarul unei săli de agrement în care a investit aproximativ 1.000.000 lei. El era cel care cumpăra direct de la furnizorul Iftimie Raizi Sorin Lucian pachetele de ţigări pentru a le distribui reţelei dar şi împrumuta bani unor membri ai grupării pe care aceştia îi foloseau pentru cumpărarea unor cantităţi mai mari de ţigări de contrabandă. E vorba de două grupări care au acţionat în zona Pieţei Fortuna identificate de procurorii arădeni ca fiind gruparea Huţu şi gruparea Poloşanu.”

De asemenea, legăturile sale de alianță (care merge până la frăție) cu alți interlopi locali considerați ca aflându-se în vârful piramidei infracționale din vestul țării, sunt parte a folclorului urban din ultimii ani – respectiv de la „Episodul Joie de vivre” – Dan Curent versus Topa – încoace. Împotriva sa mai există un denunț asemănător cu cel al traficantului de droguri din Timișoara, cu mult mai grav decât acesta – doar că dosarul se află în faza de urmărire penală și… ne abținem până ce iese rechizitoriul.

De aceea, surse informate din interiorul sistemului judiciar spun că „lucrarea vizând activitatea domnului procuror Lucian Dolcu” este mult mai amplă decât verificarea veridicității afirmațiilor deținutului și a avocatei sale publicată miercuri de cotidianul central citat – ancheta Inspecției Judiciare neavând cum să omită zecile de reclamații pe care înșiși colegii domniei-sale le-au întocmit împotriva „intangibilității sale” în ultima perioadă… de când a picat generalul Coldea mai ales…

Ceea ce ar putea însemna sfârșitul unor urâte prietenii.

 

Categorie: Investigații
Etichete: Adrian Mateaș, denunț, dna, DNA Timișoara, droguri, inspectia judiciara, lautas sorin, Lucian Dolcu, urate prietenii
Distribuie:
Articolul anterior
Arestat fugit din Austria – găsit la Șofronea
Articolul următor
[ACTUALIZARE 8] Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț se dă bătut. Renunță la urmărirea penală în dosarul livezii distruse pentru că nu e în stare să identifice autorii
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • avatar of non poso credere
    Non poso credere
    22 aprilie 2017 14:08

    Bossu contrabandistu=Purisan cu 8 amante,5 copii,6 relatii , si 28 de relatii cu sotiile ”fidele” a le asociatilor,un Casanova aL EPOCII DE AUR(1985-1990),un amorez lasat in urma cu un an(conform altui ziar)fara mici sume de bani,bani luati si pe *escrocherie sentimentala* de la diferite ”tinere”octogenare si fost sot de dansatoare la bara,ASTA cica se intituleaza Bossu!))))))

    Mega PROCURORU,un ”ala” cu aere de James Dean in combinatie cu Al Capone dar cu un caracter de Gheorghe,care pe langa ca,cu surle si trambite aresteaza alti infractori(ca el,probabil concurenta),acum ii mai arde si de santaje…..Una peste alta,astia 2 sunt un fel de ”Piff si Hercule” lasati inca liberi,asta este trist!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie