Prof. univ. dr. Cristian HAIDUC, decanul  Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie a U.V.V.G., s-a stins din viață la 59 de ani

Cristian Haiduc

Prof.univ.dr. Cristian Haiduc, decanul  Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, s-a stins pe data de 11 mai, la vârsta de 59 de ani, în urma unei boli incurabile.

„Regretăm pierderea unui prieten loial, un om adevărat, un mare dascăl, un om format la Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad şi dedicat muncii sale.

A fost mereu în fruntea semenilor săi ca prorector iar apoi ca decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie şi a contribuit din plin la multe din cele care au făcut Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad ceea ce este astăzi.

Familia academică îl plânge şi este alături de familia îndoliată!

Sincere condoleanţe şi bunul Dumnezeu să îl odihnească în Împărăţia Sa!

Rector prof. Univ. Dr. Cotoraci Coralia Adina şi întreg colectivul academic”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Universității Vasile Goldiș din Arad.

Tramsmitem și noi, pe această cale, condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

***

În memoriam prof. Cristian Haiduc!

Comunitatea academică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a suferit o grea pierdere.

„De învăţat înveţi multe şi de la toţi. Dar profesor nu e decât cel care te învaţă să înveţi” – spunea filozoful şi eseistul Constantin Noica. Un astfel de om şi profesor a fost regretatul Cristian Haiduc. Un produs al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și nu un produs oarecare, ci unul din cele mai bune, un produs cu care ne mândrim! Activitatea științifică a prof. Cristian Haiduc a fost deosebit de frumoasă și s-a concretizat în 33 de cărți și peste 90 de articole și studii ca autor și coautor.

În anul 1996, prof. Cristian Haiduc termină cursurile Facultății de Marketing, Management și Informatică din cadrul UVVG Arad, devenind licențiat în Marketing. Cadru didactic al universității noastre, parcurge toate treptele de la preparator universitar, la asistent, lector, conferențiar și, din anul 2007, profesor universitar în cadrul Facultății care l-a format.

De-a lungul timpului a dovedit o extraordinară capacitate de muncă şi dăruire, îndeplinind diverse funcții de conducere în cadrul Universităţii.

Astfel, în perioada 2000 – 2004 a îndeplinit rolul de Cancelar (Secretar științific) al Facultății de Științe Economice din cadrul UVVG Arad. În perioada 2002 – 2005 își asumă prima funcție la nivelul întregii universități, fiind numit Director al Departamentului ID/IFR din cadrul UVVG Arad, perioadă în care acreditează departamentul și programele de ID de Drept și Marketing.

Din 2004 până în 2012 preia funcția de Prodecan al Facultății de Științe Economice, cea mai mare facultate la acea vreme din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Cariera didactică și administrativă are o traiectorie ascendentă, în perioada 2012 – 2016 îndeplinind rolul de prorector didactic al UVVG, în echipa doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci.

Ulterior, din 2016 și până a plecat dintre noi, prof. univ. dr. Cristian Haiduc a fost decanul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie UVVG.

„Prin plecarea dintre noi a prof. Cristian Haiduc pierdem un coleg și colaborator de neînlocuit, dar și un prieten de nădejde. Mereu deschis dialogului, atât cu colegii săi, cât mai ales cu studenţii, jovial şi optimist, cu un simţ al umorului deosebit, dar şi un profesionist desăvârşit, prof. Cristian Haiduc a fost un pedagog şi un om al didacticului apreciat şi dedicat familiei UVVG şi familiei sale până în ultima clipă. Prof. Cristian Haiduc va rămâne mereu în amintirea noastră. Comunitatea academică UVVG transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” – spune prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Loading

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6490
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy