miercuri, februarie 8, 2023

PSD și USR PLUS au un punct comun: Pasajul din Micălaca. Doar abordarea îi desparte…

 

Având prostul obicei de a citi chiar toate comunicatele de presă, cele două de mai jos, intrate pe mail concomitent, merită să nu fie „despărțite”, având un punct comun: Pasajul din Micălaca. Adică, acel pasaj-fantomă, de care mai toată lumea s-a spălat pe mâini când a fost vorba să „se facă”, dar pe care mai toată lumea „l-a luat în brațe” când a fost vorba de contre politice. 

Din comunicatul transmis de PSD aflăm că Finalizarea Pasajului Micălaca din municipiul Arad nu este cuprinsă în Bugetul aprobat, fiind respins amendamentul PSD cu privire la sumele solicitate la bugetul de stat pentru mai multe proiecte, printre care și acesta.

De cealaltă parte, optimismul USR PLUS construiește de la sine pasajul. Dar ce este important în acest comunicat, este dovada faptului că a mințit Gheorghe Falcă și cu privirea la acest aspect, atunci când a declarat că „nu a fost responsabilitatea primăriei” deși Primăria Arad trebuia să efectueze exproprierea suprafețelor necesare pentru relocarea celor două rețele electrice, ceea ce nu s-a întâmplat și, pe lângă alte motive, a îngreunat lucrările.

Aici e comentariul fostului primar prin care se spăla pe mâini de pasaj:

 

În concluzie, pas-cu-pas, vom avea Pasaj. Problema este când? Etapele din comunicatul USR PLUS (expertiza tehnică a lucrărilor executate/întocmirea proiectului tehnic pentru restul de executat, exproprierile, relocarea efectivă a rețelelor electrice), chiar dacă nu se precizează în text, au un orizont de timp de aproximativ doi ani până la realizare. Deci, cel puțin doi ani până la demararea propriu-zisă a construcției.

VEZI cele două comunicate de presă mai jos:

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD]

Parlamentarii PSD Arad au încercat, prin amendamente la legea bugetului de stat, să obțină finanțările necesare pentru proiectele vitale ale Aradului

Deputatul Mihai Fifor și senatorul Eusebiu Pistru, au susținut, în plenul Parlamentului României, amendamentele parlamentarilor PSD Arad la Legea Bugetului, proiecte care sunt de natură să conducă la
dezvoltarea județului.

Gândite și elaborate în concordanță cu nevoile stringente ale municipiului și județului, cele 9 amendamente depuse, reflectă încercarea parlamentarilor social-democrați arădeni de a obține finanțările necesare pentru o serie de chestiuni importante, menite a îmbunătăți calitatea vieții arădenilor. Sumele solicitate la bugetul de stat sunt pentru următoarele proiecte:

-Amenajarea unui Aqua Park cu apă termală pe locul actualului Ștrand Neptun, în municipiul Arad.
-Amenajarea zonei intravilane a râului Mureș în municipiul Arad.
-Finalizarea Pasajului Micălaca din municipiul Arad.
-Extinderea magistralei de gaz în localitățile Apateu-Șepreuș din județul Arad.
-Extinderea magistralei de transport gaz pe Valea Crișului din județul Arad.
-Restaurarea Cetății Ineu.
-Construcția unui Aqua Park și Aventura Park în Stațiunea Moneasa.
-Restaurarea Cetății Șoimoș din Orașul Lipova
-Restaurarea Cetății Șiria

Deputatul Fifor și senatorul Pistru sunt dezamăgiți de faptul că nici măcar parlamentarii de Arad, care fac parte din arcul guvernamental, PNL-USR-UDMR, nu au votat cele 9 amendamente esențiale pentru dezvoltarea Aradului.

Rațiunile de ordin politic ar trebui să fie lăsate deoparte când vine vorba despre interesele arădenilor. Din păcate, atunci când îți pasă doar de buzunarul tău și al grupurilor de interese, care se îndestulează din bugetul Aradului de ani de zile, nu ai cum sa simți sau sa acționezi pentru binele arădenilor.

Biroul de Presă al PSD Arad

***

[COMUNICAT DE PRESĂ – USR PLUS]

Un nou pas pentru reluarea lucrărilor la pasajul de pe centura Aradului

Ieri a fost semnat contractul dintre Ministerul Transporturilor și compania desemnată să efectueze expertiza tehnică și proiectarea restului de executat la pasajul nefinalizat de pe centura municipiului Arad.

Florin Stana, consilier local USR PLUS: „Așa cum am prezentat în urmă cu câteva săptămâni, prima etapă din cele trei necesare pentru finalizarea pasajului peste cale ferată include expertiza tehnică a lucrărilor executate, întocmirea proiectului tehnic pentru restul de executat și asistență tehnică.

În urma licitației de la finele lunii ianuarie, a fost selectată societatea SSF-RO, subsidiara unei societăți germane cu sediul la Munchen. Contractul cu această companie a fost semnat ieri, ceea ce reprezintă un pas înainte spre finalizarea unei lucrări mult așteptată de arădeni.

Informații venite de la CFR ne spun că avizul necesar exproprierii terenurilor este în lucru, la comisa tehnică. După eliberarea sa, Primăria Arad va putea efectua exproprierea suprafețelor necesare pentru relocarea celor două rețele electrice, a doua etapă din proiectul de edificare a pasajului.

Cu speranța că și acest proces se va desfășura cât mai rapid, pentru a permite ultimei etape, cea a construcției propriu-zise să demareze, vă vom ține la curent cu ceea ce s-a făcut pentru acest pasaj, mai puțin cu ceea ce se va face.”

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news