SPORTURI

Punct final și în întrecerile de BASCHET. Federația a anulat sezonul competițional 2019/2020

 

Așa cum era de așteptat Federația Română de Baschet a anulat sezonul competițional 2019/2020 în Liga Națională de Baschet (masculin și feminin) și Liga I și în toate întrecerile desfășurate sub egida FRB. Hotărârea a venit după ce Consiliul Director a constat imposibilitatea reluării competițiilor întrerupte la începutul lunii martie ca urmare a pandemiei de coronavirus. Mai multe federații de baschet din Europa au recurs la această metodă îmbrățilată de majoritatea oficialilor echipelor de la noi din țară, conștienți fiind de dificultatea îndeplinirii protocolului pe sănătate, dar și pentru că sportivii se aflau în majoritate la final de contract. Un alt sport de sală face acest pas după cel făcut de federația de handbal.

S-a decis menținerea ierarhiilor din clasamentele de baschet înregistrate la data de 8 martie, momentul suspendării sezonului, fără a se decerna titlul de campioană.

În Liga Națională de Baschet Masculin, U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea aveau aceeași linie de clasament, 15 victorii și 3 înfrângeri și ocupau primele două poziție. BC CSU Sibiu se afla pe ultima treaptă a podiumului cu 12 victorii și 7 înfrângeri.

În Liga Națională de Baschet Feminin, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe era lider autoritar, cu 13 victorii și o singură înfrângere. CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad completau podiumului. Elevele lui Manuel Rodriguez se pregăteau să joace în primul tur al play-offului cu Universitatea Cluj Atâta timp cât titlul de campioană nu se va acorda în acest sezon, e greu de crezut că FC Baschet Arad mai poate avea pretenții la medaliile de bronz.

Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor să încerce încheierea pe cale amiabilă a contractelor pentru a se evita litigiile salariale. Prezenta decizie intră în vigoare din 22 mai 2020 iar cluburile au posibilitatea de a-și rezolva toate aspectele organizatorice în 72 de ore, conform site-ului de specialitate.

Federația Română de Baschet a amânat luarea unei decizii pentru ca toți anjajații cluburilor să poată beneficia de ajutor de la stat pentru suspendarea contractelor.

Cosmin Gherman, 22 mai 2020 4:35