Radiațiile generate de smartphone-uri sunt potențial periculoase pentru sănătate

radiațiile generate de smartphone uri sunt potențial periculoase pentru sănătate
Distribuie:

 

Conform ANSES (Agence nationale de sécurité sanitaire de l’alimentation, de l’environnement et du travail), radiațiile emise de smartphone-uri sunt potențial periculoase pentru sănătate. Prin urmare, agenția franceză recomandă utilizatorilor să nu-și țină telefonul mobil în buzunarul pantalonilor sau al jachetei ca precauție … mai ales dacă utilizează un dispozitiv lansat înainte de 2016.

ANSES, agenția franceză de securitate sanitară, avertizează împotriva radiațiilor emise de smartphone-uri într-un raport publicat săptămâna trecută. În acest nou studiu, agenția a fost interesată în principal de impactul „telefoanelor mobile purtate aproape de corp„. Majoritatea utilizatorilor își țin telefonul în buzunarul pantalonilor sau al jachetei.

Nu ține smartphone-ul în buzunar, avertizează ANSES, conform site-ului francez Phon Android. Potrivit ANSES, multe smartphone-uri emit prea multe radiații pentru a fi păstrate în siguranță în buzunar sau aproape de corp. „Testele făcute pe aproape 300 de telefoane poziționate aproape (la distanța de 5 mm) sau lipite de corp, au fost făcute între 2012 și 2016”, explică agenția franceză. Majoritatea terminalelor testate depășesc cu mult rata maximă de 2 W / kg prevăzută de legislația din Europa. Unele smartphone-uri chiar au urcat până la 7 W / kg la contact direct cu corpul uman.

Din 2016, „producătorii sunt obligați să evalueze expunerea la radiații în condiții realiste de utilizare, adică atunci când telefonul este plasat foarte aproape de corp, la o distanță de cel mult 5 mm”, spune ANSES. Drept urmare, multe dispozitive al căror nivel SAR, sau rata specifică de absorbție, erau bune înainte de 2016 nu mai sunt în parametri în prezent. Studiul efectuat notează că „unele dintre aceste telefoane sunt probabil utilizate și în prezent„. Sunt multe smartphone-uri actuale care de încadrează în limitele impuse de normele europene.

Din păcate, ANSES nu a furnizat lista dispozitivelor cu cea mai mare emisie de radiații. Dacă utilizați un smartphone lansat înainte de 2016, vă sfătuim să evitați să-l păstrați prea mult timp în buzunar sau în apropierea pielii. Pentru a corecta situația, agenția solicită producătorilor să implementeze actualizări software cât mai repede posibil pentru a reduce rata de radiații a smartphone-urilor sau pentru a retrage modelele în cauză de la vânzare.

Pentru moment, nu există niciun studiu care să demonstreze că radiațiile emise de smartphone-urilor sunt cu adevărat periculoase pentru sănătate. Totuși, un studiu național al programului de toxicologie din Franța a stabilit o „legătură evidentă” între cancer și radiațiile electromagnetice emise de telefoane la șobolani. După analizarea rezultatelor mai multor studii recente, ANSES consideră totuși că are „dovezi limitate ale efectelor biologice asupra activității creierului legate de expuneri de peste 2 W / kg”.

Ca măsură de precauție, agenția franceză recomandă, să fie luate măsuri pentru a se asigura că utilizatorii nu mai sunt expuși la SAR-uri mai mari de 2 W / kg.

Foto: via phonandroid.com
Categorie: Știri
Etichete: I.T., Radiațiile generate de smartphone-uri, smartphone
Distribuie:
Articolul anterior
Romario Moise a adus toate punctele la Arad prin două goluri, o pasă de gol și o execuție de excepție în finalul unui meci „nerecomandat cardiacilor”
Articolul următor
Frontiera Curtici a încheiat turul pe primul loc. Unirea Sântana e departe de obiectivul fixat [REZULTATE / MARCATORI]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie