sâmbătă, octombrie 1, 2022

Rapid – UTA: 1-0, în etapa a 6-a a SuperLigii

Rapid București a câștigat, sâmbătă seara, scor 1-0, partida cu UTA Arad de pe teren propriu, din etapa a șasea a SuperLigii, cu un gol „de portar” venit imediat după primul sfert de oră al partidei.

Rapid – UTA 1-0 (1-0)

Stadion „Valentin Stănescu”; teren bun; timp excelent pentru fotbal; spectatori 13000.
A marcat J. Morais – min. 16.

Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Grigore, J. Morais – Sefer (Pănoiu), Kait, Crepulja, Ioniță (Mățan) – Duganzic, Costache (Papeau).
Antrenor – Adrian Mutu

UTA: Balauru – Vukcevic, Benga, Chindriș, Hoxhallari – Batha, Isac – Otele (Ubbink), Cascini, Jobello (Keșeru)– Postolachi (Ademi).
Antrenor – Ilie Poenaru

Au arbitrat: I. Călin (Ștefănești – Argeș) – la centru, Al. Cerei (Cluj) și A. Constantinescu (București) – asistenți.

FAZELE IMPORTANTE

UTA a început bine meciul asaltând terenul advers, după care a slăbit ritmul prilejuindu-i lui Junior Morais să-și pună în evidență „calitățile de brazilian”: în minutul 16, la o minge respinsă aiurea de Otele, acesta a marcat de la 30 de metri cu largul concurs al  portarului Balauru, care, pur și simplu, n-a fost pe fază.

După o jumătate de oră de joc confuz și „antifotbal” practicat de goileșteni (care au făcut un spectacol grețos în tribună), pe final de repriză, la intrarea în prelungiri, Otele putea aduce egalarea: mingea șutată de nigeran din careu a fost respinsă de portarul Moldovan pe bara trasversală.

În partea secundă, UTA nu a profitat de jocul slab al giuleștenilor, dominând steril; în min. 74, Batha a văzut al doilea cartonaș galben, implicit pe cel roșu, UTA rămânând în zece oameni.

Pe final, UTA putea egala: Balauru a aruncat o minge în față, Ademi a deviat în careu, Keșeru, din  8 metri, a tras la colțul scurt, dar Moldovan a evitat golul. În al treilea minut de prelungire, Balauru a mai trimis o minge în careul advers care a ajuns la Vukcevic, acesta a șutat puternic, dar tot  Moldovan a evitat remiza (care ar fi fost mult mai aproape de „adevărul din teren”), cu o paradă spectaculoasă.

REZUMAT:

Ilie Poenaru, după meci

„Din păcate, ei au o ocazie și marchează. Noi am avut o ocazie foarte mare la final, alte câteva ocazii și nu marcăm. Aici s-a făcut diferența. Este un rezultat nedrept, nu meritau să câștige. Am dominat în mare parte meciul, am avut agresivitate, am fost bine organizați, ne-am creat ocazii de joc, am făcut un joc elaborat și cred că echitabil era un egal.

Din păcate, astăzi s-a mai implicat cineva, care zicea că nu vrea să se implice în acest meci, înainte de meci, la tunel. Mi se pare un cartonaș galben-roșu foarte ușor acordat. Nu se dă așa ceva niciodată. Este o ținere reciprocă și primește doar al meu galben.

Oare de ce domnul Călin ne arbitrează? Este al treilea meci. În fine. Din păcate, noi avem 7-8 cartonașe galbene, iar la Rapid orice atac… Nu vreau să dau vina pe el, dar a avut largul concurs la acest meci, în a influența acest rezultat. Mi-a scos echipa din joc, a fragmentat foarte mult, multe decizii luate greșit și nu mi se pare normal.”

(Foto: gsp.ro)

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news