marți, ianuarie 31, 2023

RAZIA POLIȚIȘTILOR de miercuri, la Sebiș, pe tema transportului de material lemnos s-a lăsat cu 42 de sancțiuni

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – IPJ Arad]

ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE, PE RAZA ORAȘULUI SEBIȘ

 Polițiștii orașului Sebiș, ai secțiilor de poliție rurală nr. 9 și 10, împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Sebiș au desfășurat, ieri, o acțiune în vederea identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale din domeniul transportului de material lemnos, al circulației pe drumurile publice și  actelor de comerț.

În cadul activităților desfășurate de polițiști pe parcursul a două ore, au fost verificate 76 de vehicule și conducătorii acestora, precum și 10 societăți comerciale.

Polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.100 de lei, dintre care 35 conform O.U.G 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) în valoare de 9.600 de lei, 5 conform Legii 12/1990 (privind protejarea populației împotriva unor fapte de comerț ilicit) în valoare de 12.500 de lei și 2 conform Legii 171/2010 (privind contravențiile silvice) în valoare de 2.000 de lei.

Au fost indisponibilizate produse și bunuri alimentare în valoare de aproximativ 500 de lei (făină, zahăr, alcool, detergenți precum și produse de panificație), 2 metri cubi de material lemnos specia fag, în valoare de aproximativ 300 de lei, precum și 200 de țigarete netimbrate.

Exemple : polițiștii au depistat, pe D.J. 792/B, pe raza localității Dezna, un bărbat 32 de ani, din Șicula, în timp ce conducea o autoutilitară în cuplu cu remorcă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că remorca avea expirată inspecția tehnică periodică (I.T.P.) din anul 2009. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut și certificatul de înmatriculare.

Polițiștii vor efectua acțiuni și în perioada următoare, atât pe raza orașului Sebiș cât și în alte localități din județ.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news