Front 7 REPORTAJE

REACȚIILE ARĂDENILOR la VIZIONAREA DEZINFECȚIEI operate de „infectata” DD CHIM DEVA îi lasă reci pe Csaba Veres și ortacii săi!

 

După materialul de ieri (ASCOCIAT în finalul acestuia) cu privire la revenirea firmei DD CHIM DEVA în Arad pentru dezinfecția de Coronavirus, cetățenii urbei au explodat în reacții în mediul on-line ( că, unde altundeva dacă nu se poate ieși din case pentru proteste în maniera „clasică”) și și-au exprimat indignarea și nemulțumirea cu privire la decizia neinspirată a administrației locale de a apela tot la serviciile acestei firme în condițiile în care s-a dezis de ea în urmă cu trei luni.

Observând în manieră neutră abordarea administrației în comunicarea faptului că s-a dispus dezinfecția în municipiu, este evident faptul că a intuit ea însăși că urmează reacții negative din partea cetățenilor din moment ce, chiar dacă au făcut postări publice pe rețelele de socializare despre acțiunea demarată, a „omis” să precizeze firma care va presta aceste servicii, rezultând astfel o jumătate de adevăr. Nicio administrație locală din România ( poate exceptând Oradea) nu a învățat nicio lecție în relația cu cetățenii și alegătorii lor. Nu au învățat elementara problemă cum că, pe cetățean nu-l deranjează că se fac lucruri în comunitate, ci îl deranjează CUM se fac și CUM SE COMUNICĂ faptul că se fac!

Administrațiile locale, pentru că nicio lege nu le interzice, ar trebui să fie transparente în decizii și să se consulte cu toți cetățenii cu privire la acestea. Aplicat acestei spețe, nu considerăm că ar fi fost o problemă dacă primarul interimar, Călin Bibarț, o persoană care pare că informează cetățenii despre tot ce face, ar fi ieșit public și ar fi nuanțat această chestiune punctând, transparent, măcar următoarele: stimați cetățeni, având în vedere că administrația noastră este obligată de contextul general al crizei Covid-19 să ia unele măsuri, vreau să vă informez despre faptul că serviciile de dezinfecție în municipiu suntem nevoiți a le face cu societatea DD CHIM DEVA. Știm că acest fapt poate reprezenta o nemulțumire în rândul dumneavoastră, pe care o înțeleg, având în vedere incidentul de acum trei luni de la Liceul German. Totuși, în acest context, și având în vedere faptul că trebuie să acționăm în regim de urgență, întărit de faptul că nu sunt multe societăți comerciale de acest tip autorizate în România și nici în municipiul nostru, suntem nevoiți să acceptăm o colaborare cu această societate. Precizez că, odată ce aceste măsuri vor fi înlăturate la nivel național, administrația locală va reveni asupra deciziei de colaborare cu această societate, cel puțin până la înlăturarea oricăror suspiciuni prin acte emise de autoritățile judiciare care instrumentează eventuale dosare cu privire la incidentul de la Liceul German.

Poate era mai bine să se fi făcut așa și nu să „omită” acest „detaliu neesențial”. În plus, era o dovadă a bunei-credințe și era un plus de imagine.

Am selectat o parte din reacțiile arădenilor cu privire la acest aspect și le redăm mai jos, mulțumindu-le fiecăruia în parte pentru ele. Le publicăm în scopul de a face vocile lor cunoscute chiar dacă nu le inserăm și numele. Nu sunt anonimi, sunt cetățenii, contribuabilii și alegătorii acestei urbe și au dreptul ca reacțiile lor să ajungă la autorități, măcar în scopul de a ne educa reciproc comunicarea și de a obliga administrațiile să-și upgradeze relația cu cei care le-au acordat încrederea prin vot.

 

„Așa lucrează firma asta”

 

„Hai să nu mai fim așa chibiți… ce importanță are care e firma care dă cu apă chioară să scăpăm de coronavirus?! E important doar să ia procentul din contract cine trebuie!”

 

„Nu deratizează nici 1%. Azi au trecut pe la blocul unde locuiesc, a venit unul, a dat un jet la o scară și a plecat… nici 5% din intrare nu a făcut, la celelalte 3 scări nu a dat de loc, ce să mai dea și alea dintre scări. Furt pe față. Cu 10 litri s-a plimbat la 4 blocuri și nu a consumat 1 litru, plătiți vă rog pe nimic… Primărie de rahat cu firmele ei căpușă. Sunt curios dacă o să plătească cineva bătaia de joc…😡😡😡”

 

„Bătaie de joc pe banii oamenilor.”

 

„Mulțumim, Primăria Municipiului Arad!”

 

„Sper că de data asta vă iese schema și ne omorâți, nu doar ne intoxicați.”

 

„Și cu „distanțarea” cum e? Cu „grupurile mai mari de 3 persoane” cum e? Măștile unde sunt? sau nu sunt obligatorii că doar ei se ocupă cu dezinfecția și dezinsecția 🤣🤣 Sper că aceste imagini și întreaga tărășenie cu firma asta să le văd pe posturile TV! altfel…. e degeaba!”

 

„Virusul e incompetent pe lângă mintea omului! Asta pentru că toți preferă să închidă ochii la nenorocirile din jur.”

 

„Există vreo zi în care să nu citesc/aud ceva nasol despre cei în cauză? 😩”

 

„Din nou ei ?”

 

„Cereți să dea public contractul. Cine l-a semnat și de ce. Cum s-au făcut licitațiile?din câte știu, pentru orice contract cu statul, trebuie făcută licitație publică.”

 

„Oare nu mai există alte firme?”

 

„Wow!Ce-am ajuns, noi plătitorii de taxe şi impozite: batjocura edililor! Să nu uităm să-i votăm din nou… au gestionat perfect epidemia în urbea noastră, suntem pe locul 3 în statistici la numărul de infectaţi, au readus firma de dezinfectare (că doar în Arad nu există nici o firmă de acest gen)!”

 

„Nu mai erau alții?sperăm să nu se repete ceea ce a fost la Liceul German”

 

„Deci atenția dată este consistentă 😥”

 

„Asta ne este administrația coruptă-:(”

 

„Era de așteptat!”

 

„Țepeș! Unde ești, tu , oare ?!? Mai (re)vino în țara asta, vreo 10 ani măcar, că ne prăbușim de tot!

 

„Nouă nu ne este dor de asemenea iresponsabili. Cei abilitați, să le atragă atenția pentru muncă.”

 

„Acuma la noi în cartier, la Sanicolau Mic, dezinfectează zona blocurilor ANL”

 

„Au ei pe cineva acolo „Sus” (la primărie) care-i iubește ! …”

 

„Dacă nu le-a ieșit din prima poate acum reușesc…”

 

„Dacă noi tot stăm în casă și nu mâncăm de pe jos..? și nu umblăm în patru labe, încă..?..ce rost are?”

 

„Exact ca și ginerele lui Blaga. Cu datorii foarte mari, licitează și câștigă transportul la dializă la spitalul Municipal. Și el tot din Deva”

 

„Mai speră să fie votați?”

 

„Firma specializată ținută în brațe… ca așa-i la noi”

 

„Banu-i ban, viața arădenilor nu face cât banii care merg la PNL.”

 

„Aiurea. Și Micalaca au stropit ușa la intrarea în bloc și in spate au stropit băncile și au plecat… se uitau dacă îi vede cineva și gata. Cine plătește?”

 

„După ce va trece și pandemia, firma va rămâne bine înfiptă în „ocolul” Primăriei, urmând să dezinfecteze în continuare școli, grădinițe, etc. Bun moment de a ni-i băga pe gât.”

 

***

Nicio reacție, până la această oră, din partea DD CHIM DEVA sau/și a Primăriei Municipiului Arad!…

 

Articole asociate:

Dacă vă era dor de firma care v-a INTOXICAT COPIII de la „Liceul German”: DD CHIM DEVA revine în Arad și ne DEZINFECTEAZĂ de CORONAVIRUS, pentru „doar 2.700.000” lei din bugetul local

 

USR întreabă – USR răspunde: „Dezinfecția în Arad, tot cu firma de casă?”

Sasha Romanov, 23 aprilie 2020 12:18

institutii_arad-1ddchim