SPORTURI

Remiză albă între două echipe organizate: UTA – FC Argeș 0 – 0

 

FC Argeș –  UTA 0 – 0

UTA avea 5 meciuri fără înfrângere după meciul de cupă cu Dinamo 1 – 3, gazdele nu au mai pierdut de 4 meciuri se anunța un adevărat derby de tradiție în Trivale.  Isac și Lorenzi absenți pe lângă Cipri Rus care a fost suspendat. Cele două echipe au trecut repede peste momentele de tatonare  Ducan a ieșit bine în fața lui Buhăcianu în minutul 5. Centrare Nini Popescu din lovitură liberă în minutul 7, Turda a încercat o deviere cu capul. Minutul 11, o combinație pe spații mici la păcălit pe Melinte și a încercat să strecoare mingea pe lângă portarul Iacob. Andrei Rus a fost nevoit să –l faulteze pe Mușat  în apropierea careului, lovitura liberă a rămas fără rezultat. Minutul 22, Romario Moise a căutat poarta din lovitură liberă de la distanță, mingea a trecut peste poartă. După o jumătate de oră de joc au venit cele mai bune momente pentru arădeni. Hrezdac a fost faultat de Prepeliță, șut din lovitură liberă a lui Moise mingea a fost scoasă de sub bară de portar. După lovitura de colț ce a urmat a venit șutul lui Oroian respins de Ducan în corner apoi la un carambol Melinte a reluat în brațele portarului. Alin Șeroni un jucător cu talie a resimțit probleme medicale mai vechi și a fost înlocuit cu Florin Ilie. Partea secundă a adus un ritm mai alert ambele echipe au avut prezențe în fața careului advers dar ultima pasă spre finalizare era distrusă de defensiva adversă. În minutul 61,  gazdele au cerut un penalty la un contact între Tofan și Tomozei. Partida a avut ritm pe contre dar șuturile pe poartă au lipsit. În minutul 69, Octavian Ursu aflat în poziție bună nu a putut controla pe piept o minge trimisă de Romario Moise. Un minut mai târziu Buhăescu profită de o greșală a lui Florin Ilie, mingea a ajuns la Nini Popescu care a tras alături din poziție excelentă, putea și pasa unui coechipier. Gazdele au forțat atacul în ultimul sfert de oră prin schimbările cu caracter ofensiv. UTA a vrut să dea lovitura pe final în minutul 81 șutul lui Alex Ioniță a fost deviat puțin peste poartă. Minutul 84 centrare din lovitură liberă executată de Romario Moise, Turda a respins o minge reluată de Bustea. În replică, Năstăsie centrează pe jos, Iacob nu a putut devia, mingea este respinsă în două rânduri de jucătorii arădeni. În minutele de prelungiri Ionuț Năstăsie trage puternic din lovitură liberă de la 28 de metri, minge respinsă de Florin Iacob de lângă bara din stânga sa. S-a încheiat un meci fără gol între două echipe bine organizate. În runda următoare miercuri la Arad sosește Gloria Buzău.

FC Argeș: Ducan – Tofan, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă, Moihedja – R. Matiș, I. Șerban, Nini Popescu – Blejdea. Au mai evoluat: Buhăescu, Dănescu, Năstăsie.

UTA: Fl. Iacob – Andrei Rus, Melinte, Șeroni, Tomozei – Ursu, Hrezdac, Moise, Oroian – Alexandru Ioniță, Buhăcianu. Au mai evoluat: Florin Ilie, Miculescu, Bustea.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea) – Ferencz Tunyogi ( Zalău), Cosmin Bojan (Tg. Mureș).

Observatori FRF: Lucian Mâneran (Brașov), Horațiu Stănescu (Craiova).

Foto: digisport.ro

Cosmin Gherman, 9 noiembrie 2019 6:17