SPORTURI

România își apără titlul la europenele de tenis de masă

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat ieri spre seară, în semifinalele Campionatelor Europene de tenis de masă pe echipe de la Nantes (Franta), dupa ce a învins formația gazdă cu scorul de 3-0.

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și arădeanca Daniela Dodean Monteiro au adus punctele unei victorii clare a campioanelor en titre. România și-a asigurat astfel o medalie la Europenele din Franța. Samara a dispus cu 3-0 (12-10, 11-9, 11-9) de Laura Gasnier, Simpatica Bernadette Szocs a întrecut-o pe Marie Migot cu 3-1 (11-6, 11-7, 7-11, 11-9), iar Dana Dodean s-a impus cu 3-0 (11-9, 11-4, 11-7) în duelul cu Audrey Zarif.

Ziua a început la fel de bine astăzi la matineu semifinale, România a înfruntat echipa Poloniei. În sferturi, polonezele au trecut de Olanda cu 3-1. În semifinale, româncele au dispus de reprezentativa Poloniei cu scorul de 3-1, la capătul unei confruntări echilibrate. Elizabeta Samara a fost omul numărul unu din echipa sa, obținând două victorii, cu Natalia Partyka și cu Qian Li, jucătoare de origine asiatică care o învinsese pe Eliza în ultimele patru confruntări dintre cele două. Arădeanca Daniela Dodean a fost singura care a pierdut dramatic în setul trei, ea a jucat meciul doi, antrenorii inversând strategic jocurile din cadrul confruntării

Iată rezultatele meciurilor de sâmbătă:

 

O altă semifinalistă este Portugalia  care a dispus după mare luptă 3-2 cu Germania. Lusitanele vor înfrunta în penultimul act Ungaria care a trecut aseară târziu de Ucraina, tot cu 3 – 2.

Cosmin Gherman, 7 septembrie 2019 5:09