miercuri, mai 18, 2022

S-a născut Mihai, fiul Principelui Nicolae și strănepotul Regelui Mihai I al României

 

[ACTUALIZARE](20 aprilie): 
Prima fotografie cu Mihai a fost făcută publică. Este una cu întreaga familie și a fost publicată în exclusivitate de publicația franceză HistoiresRoyales.fr 

(Photo: David Nivière / HistoiresRoyales.fr)
Aceeași publicație (HistoiresRoyales.fr) a publicat și Arborele Genealogic al Familiei Regale a României

(Image: Histoires Royales)

***
Astăzi, 15 aprilie, s-a născut Mihai, cel care-i poartă numele străbunicului său, Regele Mihai I al României.

„Am o plăcere deosebită să vă anunț nașterea fiului nostru, Mihai!” – este anunțul făcut de Principele Nicolae al României pe pagina sa de socializare.

În memoria bunicului său, Regele Mihai I al României

În această zi fericită, Principele Nicolae a găsit prilejul de a omagia memoria bunicului său, Regele Mihai I al României și de a rememora momentul de acum 30 de ani, al întoarcerii Majestății Sale în România, după 45 de exil.

 

 

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I, este căsătorit cu Alina-Maria de Roumanie, din 30 septembrie 2018 și mai au împreună o fetiță, pe Maria-Alexandra. Micuța poartă numele îndrăgitei regine Maria, soția regelui Ferdinand I, care a domnit din 1914 până în 1927.

(Foto credit: Felicia Simion)

„Pentru mine, nimic nu este mai important decât familia. Aici îmi găsesc liniștea, fericirea, aici mă încarc cu energie pozitivă, iar când suntem împreună, niciun obstacol nu pare imposibil de trecut.

Uitându-mă în ochii soției mele și ai fetiței noastre, realizez cât de norocos sunt! Abia așteptăm sosirea pe lume a celui de-al doilea bebeluș, pentru a ne simți cu adevărat împliniți! Familia este, cu adevărat, un lucru sfânt!” – declara Principele Nicolae în așteptarea noului membru al familiei.

Absolvent în 2012 al Colegiului Royal Holloway de la Universitatea din Londra, specialitatea management, Nicolae al României s-a dedicat de atunci cauzei României, fiind implicat inclusiv în numeroase acţiuni caritabile.

Născut şi crescut în străinătate, a ajuns prima oară în România în 1992, când avea şapte ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

Este al treilea în ordinea ierarhică la succesiunea dinastică, dar, din nefericire, lui Nicolae i s-a retras titlul de principe și a fost exclus din Linia de Succesiune la Coroana României în urma unui scandal mizerabil.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news