ȘTIRI

S-a renovat și pus în valoarea meritată „Crucea lui BOCU” de la Lipova [FOTO]

 

 

Lucrările de punere în valoare a „Crucii lui Bocu” s-au datorat inițiativei conducerii instituției și a reprezentanților Biroului Cultură și Sport, au durat circa o lună de zile, iar astăzi, odată cu sfințirea și inaugurarea oficială la care au participat preoții,  politicienii și administratorii locului, monumentul istoric își recapătă strălucirea. S-au montat mese, bănci și coșuri de gunoi și s-a refăcut, indetic cu cea din 1933, placa memorială de la baza crucii. S-a instalat, de asemenea, un sistem de supraveghere video.

„Primăria orașului Lipova dorește să deschidă o nouă perspectivă asupra panoramei orașului și sperăm ca, odată cu împlinirea acestei acțiuni, să se păstreze și curățenia locului că să ne putem bucura de minunăția acestui monument. Am creat o zonă de picnic și de relaxare într-un loc în care poți admira orașul” – conform lui Adrian Antoche, de la Casa de Cultură Lipova, preşedinte-fondator la Asociatia ROCAA.

Preoții ortodocși Pr. Nelu Mercea – Protopopul Lipovei, Pr. Raul Adrian Moț- Preot paroh al Parohiei Lipova, Pr. Alexandru Neicu- Preot slujitor al Parohiei Lipova și Pr. Mircea Silviu Șirian – Preot paroh al Parohiei Radna sunt cei care au oficiat slujba de sfințire a crucii renovate.

Critic Arad, 6 mai 2021 5:34

crucea_lui_bocu-19crucea_lui_bocu-18crucea_lui_bocu-17crucea_lui_bocu-16crucea_lui_bocu-14crucea_lui_bocu-15crucea_lui_bocu-13crucea_lui_bocu-12crucea_lui_bocu-11crucea_lui_bocu-10crucea_lui_bocu-9crucea_lui_bocu-1