sâmbătă, martie 25, 2023

S-a rupt „lanțul de iubire” dintre Consiliul Județean și Inteco Holding. Motivul divorțului? Nu zăpada, ci același (anti)naș Falcă…

 

Contractul pentru deszăpeziri dintre firma Inteco Holding și Consiliul Județean Arad este, probabil, cel mai mediatizat „parteneriat” public-privat din ultimii ani, în Arad (punem ghilimele la „parteneriat”, pentru că numai despre parteneriat fair-play nu putem vorbi aici). Intensa mediatizare, însă, nu a contribuit la cunoașterea subiectului în toate detaliile sale ori la întărirea relațiilor între contractanții, la rigoare „înhămați la aceeași sanie” (confortul comun) – cum ar fi fost normal într-o lume normală: noi nu trăim într-o lume normală! Și ghici cine nu ne lasă să trăim într-o lume normală? Autoritățile nu ne lasă să trăim într-o lume normală.

Evidența – care aruncă subiectul în penibil – că iarna asta nu a nins nici de-un deget  (singurele căderi mai serioase de zăpadă fiind la jumătatea lui decembrie, pe traseul Julița-Mădrigești… o ninsoare, și aia, „umflată mediatic” – pentru că nu a rămas nimeni și nimic înzăpezit), în loc să încheie subiectul și să liniștească apele în CJA… mai rău l-a isterizat.  Din tot ce s-a întâmplat din 3 noiembrie, 2016 și până vineri (de „Dragobete” – pentru ca filmul să capete două steluțe-n plus la secțiunea „sentiment”) – când s-a reziliat, definitiv, contractul,  orice societate comercială cu acționariat de bună credință va înțelege – dacă până acum mai avea îndoieli – că e nu doar păgubos financiar, dar și nesănătos să faci afaceri cu Consiliul Județean Arad. Faptul că respectivul contract este, din punct de vedere juridic, un act de neatacat – de asemenea, nu a contat: când ești disperat să dai un „tun”, nu-ți mai pasă că e păzită casa.

Divorțul (substantivul comun nu necesită ghilimele) s-a produs ca urmare a exasperării „omului care aduce banii-n casă”, care, sătul de curvăsăriile celei pe care nici pe departe dragostea, ci interesul i-a adus-o-n casă, a dat cu basca de gresie și a decis că „gata cu prostiile”: Inteco a preferat să renunțe la banii (nu puțini, dar nebuni) pe care contractul cu CJA i-ar fi adus în pușculiță, preferând liniștea privată gălăgiei publice… mai ales când a sesizat că „aici se simte parfum de vagabond”.

Ei bine – iată și explicația acestei isterii (cunoscătorii o știu, dar e bine s-o afle tot poporul)

Dacă urmărești acest adevărat „lanț de iubire”  pe „inelele” Ioțcu – Țolea – Cionca, vei observa ușor că, de ani de zile, în Arad n-a fost problema cu zăpada… cu deszăpezirile în speță,  ci cu… (ați ghicit!) Falcă! Putea Falcă lipsi dintr-o ecuație în care-i vorba de bani?! Nu putea! Pentru că, altfel, ce naiba de explicație la faza că ai intervenit într-un contract care nu te privește nici ca primar de municipiu (PMA nu are contract cu Inteco), nici ca șef de partid (afacerile corecte între doi contractori nu admit un terț politic)?! În idioata tradiție a lui „dezbină și pișă-te pe toți”, pe care deja Falcă și-a făcut-o scopul vieții – din moment ce și-a trădat soția, socrul, nașii, finii, prietenii,  colegii de partid – totul, poate în afară de ambiția sa proprie și personală – ce-i mai era să rupă și un contract între oameni care, dacă el n-ar fi existat, nicio problemă n-aveau unul cu altul… ba poate chiar s-ar fi iubit!

La Consiliul Județean? Păi e bucurie: „Vine unu nou și ne pică la fix acuma” – e „gândul zilei”… De-o fi Popovici… de-o fi ăla din Pecica la care „șefu” are utilaje… nicio problemă: lozul să pice – că-i o foame de cash de te doare mintea, iar dintr-un salariu de 4000 de lei pe lună chiar nu se poate trăi „la nivelul ăsta”… fratelemeu!

 

AICI vezi scurta dar isterica istorie a relațiilor dintre CJA și INTECO în „mandatul Marinel”

 

Ultimele Știri

Related news