N-CAZURI

Sala de nunți și evenimente NOBLESSE – un PROCES sufocant, ce pendulează între proasta aplicare a legilor, încălcarea propriilor hotărâri și „fițele” primarului de Vladimirescu [VIDEO + DOSAR]

 

Documentăm acest subiect de câteva luni bune… asta după ce ne-am ferit de el alte câteva, din rațiuni ce țin de lipsa noastră de interes în a promova isteria. Între timp am lecturat, din rațiuni profesionale, mai toate articolele din presă și postările pe facebook legate de zisul „disconfort resimțit de vecinii sălii din Cartierul EUROPA” față de zgomotele provenind de la evenimentele susținute la NOBLESSE și am participat la câteva… la modul total neimplicativ. Când litigiul a ajuns, însă, în justiție, și a încăput pe mâna unui avocat pe a cărui probitate morală și profesională mizăm fără niciun fel de rezervă, după ce i-am cunoscut pe proprietarii / administratorii  afacerii și după ce am lecturat dosarul care stă la baza mai multor procese pe rolul instanțelor de judecată (și pe care, în galeria atașată articolului, îl puteți citi în toată esența sa), am înțeles că, de fapt, se pune în discuție o mică-mare mârșăvie, totalmente subiectivă, unidirecționată înspre interesele primarului, ale concurenței societății care deține sala și fără nicio legătură cu aplicarea legii.
Vom încerca să demonstrăm asta.

Sala de evenimente NOBLESSE a fost, din start, autorizată pentru genul de activitate pe care o desfășoară ca atare din luna ianuarie, 2016,

iar societatea care o deține, VH 11 GOLD WEDDING SRL, a primit, tot atunci, orarul de funcționare NON-STOP, în conformitate cu o Hotărâre de Consiliu Local (HC nr. 80/30.06.2015), nu ne îndoim că „după o atentă documentare și analiză juridică”, pe un loc destinat, conform PUZ-ului comunei, agrementului și activităților comerciale. Acesta este și MOTIVUL pentru care oamenii ăia au cumpărat acel loc și au construit pe el o sală de nunți: pentru că exact asta era destinația sa – iar orarul a fost dat în consecința acestui fapt!

De asemenea, actele care au stat la baza construirii și funcționării sălii au fost eliberate de Primăria Comunei Vladimirescu și semnate de longevivul, cunoscătorul într-ale legislației și relațiilor cu oamenii Ioan Crișan – așa încât „desele reclamații ale cetățenilor din zonă” care și-au făcut case, ulterior, în cartierul… botezat EUROPA zici că „la mișto” ni s-au părut superflue, aiurea și subiective „post-factum”. „Bombardați” cu ele vreme de luni de zile, cum ziceam, ne-am permis să dăm cu flit: nu poți face „gargară” că te-ai mutat sau ți-ai construit casă… de exemplu pe Ștrandul „Neptun” (pentru că acea zonă din Vladimirescu are exact același regim legislativ ca și Ștrandul municipal) în apropierea unei săli de nunți, în condițiile în care ai știut exact unde de muți. E ca și cum te-ai fi mutat într-un apartament de lângă Gară și după aceea ai avea pretenția ca trenurile să nu mai treacă pe lângă geamurile tale decât când ești tu plecat de acasă… eventual să se devieze liniile de cale ferată până unde nu le mai poți auzi!
Și asta se vede doar „răzuind” puțin suprafața murdară a dosarului – pentru că dacă mergi mai departe, ți se revelează o adevărată mizerie…

Din luna octombrie a anului trecut a început o adevărată „ieremiadă agresivă”, care i-a implicat de toți „oamenii primarului”, cu polițiști cu tot!

Vreme de aproape doi ani, sala de evenimente a funcționat fără să deranjeze pe nimeni în afară de cei doi-trei neinspirați vecini apropiați care (repetăm) au fost conștienți unde se mută. La nunțile și botezurile care s-au derulat acolo s-au perindat, s-au distrat, au luat sau au dat bani în calitate de miri, părinți, nuntași, cu zecile de mii. Celor care cunosc familia care patronează afacerea, acum boicotată „la greu”, li se pare cel puțin ciudat faptul că „doar de la un moment dat încolo” lucrurile au început să nu mai funcționeze „fără tămbălău”. Dacă ne întrebați pe noi, acel moment a început de la decesul prematur al „creierului” afacerii, un om căruia nu prea-i „sufla nimeni în ciorbă” și care ținea sub control dușmăniile și concurența prin calitățile sale naturale.
În urma sa, au rămas niște oameni „simpli”… adică așa ca mine sau ca tine, care cred că e suficient să-ți faci treaba, să-ți respecți angajamentele și contractele, să plătești taxele și impozitele prevăzute de lege și să nu te cerți cu nimeni aiurea.
Nu-i suficient!
După ce au fost reclamați pe motive de zgomot și somați să-și construiască perete de protecție antifonat, proprietarii s-au conformat și au construit un perete de protecție.
După ce li s-a comunicat că nici acel perete de protecție nu e suficient, și-au antifonat și tavanul. Între timp au fost (și sunt) amendați de Poliția Rurală… care, brusc, a început să vină în „controale” la fiecare „sesizare telefonică prin 112”.
Li s-a pus în vedere că e nevoie de o expertiză efectuată de specialiști în domeniu. Au chemat, efectuat și plătit specialiștii cei mai calificați și respectați din zona de vest a țării: profesorii-ingineri de la Universitatea Politehnică din Timișoara (vezi experiza în atașamente). Nici asta nu a fost suficient: „vecinii indignați” și-au cumpărat decibelmetru… de ăla de pe net care… știu ei mai bine cum stă treaba: decibelmetru cu apel la 112 încoroporat!

Asta după ce și-a terminat Primăria de construit „sala ei de festivități”,

pe care a botezat-o „Casa de Cultură” și care… nu-i bai că se află în plin centru, în vecinătatea imediată a caselor în care locuiesc oameni de 100 de ani… care niciun bai că nu respectă nicio normă privitoare la orarul de funcționare… cine-i prost să se amendeze singur pentru asta? Sau care dintre vecini e prost să facă reclamație, când știe că ține porci unde nu e voie?…
Porcii n-au nicio treabă – am discutat și cu ei.

Ce l-a făcut pe primarul Ioan Crișan să declanșeze un război totalmente ignobil la adresa sălii NOBLESSE ține de psihologia comportamentală a unui „interlop îndrăgostit”, nu de un edil „cu ștate vechi”

Chiar așa: prima întrebare pe care n-ai cum să nu ți-o pui când ți se înfățișează cazul în toată amploarea sa deplorabilă e: ce l-a făcut pe primar să retragă ORARUL de nunți și să le dea unul de… primărie celor de la NOBLESSE?! „Folclorul local” are trei variante de „doine și balade” ce deja circulă pe la „Melodii”: una e cu Cherchez la femme – și are ca subiect (ce altceva?) o doamnă care are și ea o sală de nunți, în pădure, de care domnul primar e foarte atașat (de pădure zic…); o a doua e că „cineva, apropiat din partid, a pus ochii pe sală”, așa explicându-se acribia edilului-șef în a băga în faliment firma care o deține… pentru că, în condițiile date, sigur că mai ales contractele s-au diminuat enorm: cine închiriază o sală de nunți care are program până la ora 22?! – iar a treia, care pare și cea mai veridică, e că primarul, văzându-se în imposibilitatea de a satisface piața mobiliară, ale cărei tendințe, vezi bine, nu se mai potrivesc cu construirea unui cartier intitulat EUROPA de jur împrejurul unei săli de nunți, sacrifică, desigur, sala… chiar în detrimentul propriilor hotărâri anterioare și chiar a nobleții… dă-ți-o dracului de noblețe, că vorbim deja „limbi străine” aici!

Ședința Consiliului Local al Comunei Vladimirescu din data de 27 martie, a.c.,

pe care o aveți înregistrată în materialele video postate și pe YouTube relevează, prin simpla ei urmărire, stare de fapt despre care discutăm. Am asistat la multe ședințe de consilii locale în care primarul vrea, chiar plătind prețul ridicolului, să-și impună subiectivismul și să-și manipuleze colegii întru „trecerea” unei hotărâri pe ordinea de zi propusă de el… niciuna ca asta!

 

 

Intervenția avocatului Bogdan Ionescu întru „ușurarea studiului instanței” care… cum e de așteptat, în asemenea gen de procese nu se grăbește

„Pentru a facilita/ușura studiul instanței ne permitem să reproducem aici dispozițiile O.G. nr. 99/2000 (pe palierul în discuție) împreună cu normele metodologice de aplicare.

Art. 10. – Structurile de vânzare cu amănuntul și cele în care se prestează servicii de piață pot fi deschise publicului în toate zilele săptămânii. Fiecare comerciant își stabilește orarul de funcționare cu respectarea prevederilor înscrise în legislația muncii și cu condiția respectării reglementărilor în vigoare privind liniștea și ordinea publică și în conformitate cu solicitările autorităților administrației publice locale privind continuitatea unor activități comerciale sau de prestări de servicii, în funcție de necesitățile consumatorilor.

Art. 11. – Orarul de funcționare se afișează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia.

Art. 12. – Structurile de vânzare cu amănuntul din sectorul alimentar nu pot fi închise mai mult de două zile consecutive, cu excepția unor cauze obiective de nefuncționare.

NORME METODOLOGICE:

Pentru continuitatea unor activități comerciale sau de prestări de servicii, în funcție de necesitățile consumatorilor, consiliul local poate stabili orare de funcționare prin regulamentele elaborate pentru exercitarea activităților de comercializare în zone publice.

In cazul centrelor comerciale orarul de funcționare este stabilit de administratorul centrului, în funcție de necesitățile consumatorilor și cu consultarea comercianților care își desfășoară activitatea în acestea.

In măsura în care comerciantul este de acord, orarul de funcționare pentru unitățile de alimentație publică în care sunt organizate evenimente poate fi depășit la solicitarea clienților, cu respectarea prevederilor legale privind liniștea și ordinea publică. In cazul în care localul respectiv este rezervat în totalitate pentru astfel de evenimente, comerciantul este obligat să afișeze vizibil, lângă orarul de funcționare, anunțul „REZERVAT”, cu indicarea perioadei de rezervare.

In situația aprovizionării structurii de vânzare în timpul programului de funcționare, sunt interzise întreruperea servirii consumatorilor și/sau închiderea structurii de vânzare, dacă acest lucru nu este menționat în orarul de funcționare afișat.

In sensul art. 12 din ordonanță, următoarele situații pot constitui cauze obiective de nefuncționare:a) decesul asociatului unic, administratorului, managerului, șefului structurii de vânzare cu amănuntul sau al altui angajat care lucrează în aceasta, după caz;b) concediul personalului angajat în structura de vânzare respectivă;c) inventar;d) închiderea structurii de vânzare pentru lucrări de igienizare, reparații, reamenajări sau modificări ale condițiilor de exploatare a acesteia, după caz;e) schimbarea profilului structurii de vânzare, suspendarea sau înlocuirea unei activitîți comerciale desfășurate în acea structură;f) încetarea definitivă a activității comerciantului în structura de vânzare respectivă;g) întreruperea activității comerciale sezoniere în structura de vânzare respectivă;h) suspendarea activității ca urmare a deciziei organelor de control abilitate;i) cazuri de forță majoră. Comercianții sunt obligați să anunțe consumatorilor motivul și perioada închiderii.

Structurile de vânzare cu amănuntul din sectorul alimentar care nu pot fi închise mai mult de două zile consecutive sunt magazinele specializate în care se comercializeaăa produse alimentare, precum și magazinele nespecializate în care se comercializează predominant produse alimentare.”

 

 

Lucian Valeriu, 5 iunie 2018 11:55

28A4AA75-42AC-48D5-9E82-AF5CFC53A335studiu14studiu13studiu12studiu11studiu10studiu9studiu8studiu7studiu6studiu5studiu4studiu3studiu2studiu1reclamatie2reclamatie1raspuns_prefectPV2PV1planordin_prefectORARnotificare_primarnotificare_dsp2notificare_dsp1notificare_avocat3notificare_avocat2notificare_avocat1expertiza1DSP2DSP1CONTRACT1CONTRACTbuletin-zgomot2buletin-zgomot1buletin-zgomotautorizatie-ISUautorizatie-functionareautorizatie-constructie3autorizatie-constructie2autorizatie-constructie1