Acasă ȘTIRI Se fac ÎNSCRIERI la Școala de Turism Alternativ

Se fac ÎNSCRIERI la Școala de Turism Alternativ

0

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Înscrieri la Școala de Turism Alternativ

Asociația Turism Alternativ a lansat o nouă serie de înscrieri pentru Școala de Turism Alternativ, prin care oferă cursuri de formare și specializare profesională în meseriile de agent de turism-ghid și ghid național de turism. „Școala de Turism Alternativ îți oferă posibilitatea de a urma cursuri de agent de turism-ghid și ghid național de turism, autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări și la finalul cărora vei primi o diplomă din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și al Ministerului Educației Naționale. Diplomele sunt recunoscute la nivel național și european”, spun cei de la Asociația Turism Alternativ.

Cursul de Agent de turism-ghid se adresează celor care vor să urmeze o carieră în turism, în cadrul unei agenții de turism, ca și colaborator sau pe cont propriu. Se zice că „meseria este brățară de aur”, iar obținerea unei calificări în domeniul turismului este ca o investiție de viitor, într-un domeniu cu un potențial de creștere enorm în România.

De cealaltă parte, cursul de ghid național de turism se adresează celor care au obținut deja Certificatul de Calificare Profesională pentru ocupația de agent de turism-ghid și doresc să se specializeze în domeniu, să activeze ca ghizi de turism la nivel național. Acest curs conține și o parte practică, o excursie de aproximativ o săptămână în diferite zone ale țării. Anul acesta, itinerariul probei practice a conținut locuri precum Sibiu, Brașov, Sighișoara, Castelul Peleș, Castelul Bran sau satul Viscri.

Ambele cursuri sunt autorizate de către Autoritatea Națională pentru Calificări, iar diplomele de la absolvirea cursurilor sunt eliberate de Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naționale, acestea fiind recunoscute atât la nivel naţional, cât şi în Uniunea Europeană.

Anul acesta, Asociația oferă cursuri atât la Arad (lângă Teatru), cât și la Timișoara (la Casa Tineretului). Pentru informații despre modalitățile de înscriere, taxe și alte detalii legate de cursuri, cei curioși pot contacta asociația la numărul de telefon 0724 362 434, la adresa de e-mail turismalternativ@gmail.com, sau pe www.scoala.turismalternativ.ro.

Asociația Turism Alternativ a fost înființată acum câțiva ani, cu scopul de a promova locurile frumoase din țară și străinătate, într-un mod diferit. Un turism altfel, mai responsabil, mai axat pe protejarea locurilor pe care le vizităm. Tocmai de aceea am decis să ajutăm la curățarea podului Basilicii Maria Radna, un loc vizitat de zeci de mii de turiști și pelerini an de an.

Școala de Turism Alternativ este un demers al Asociației Turism Alternativ de a da oameni realmente pregătiți domeniului turismului, pentru că bazele oricărui lucru sustenabil și de durată încep cu educația și cu schimbarea mentalității.

Asociația Turism Alternativ
ARAD, 30 octombrie 2019

Exit mobile version