INTERNATIONAL

Se îngroașă „gluma”: Viktor Orban a vorbit în termeni clari despre organizarea unui referendum, pe modelul BREXIT, în Ungaria

 

Premierul Ungariei, Viktor Orban și-a continuat discursul persuasiv de… aderare la exemplul BREXIT și a anunțat astăzi că va continua demersurile legate de organizarea unui referendum pe tema emigrației, „după semnalul clar transmis de ieșirea Marii Britanii din UE”, transmite Reuters.
Premierul Ungariei (în vârstă de 53, aflat la putere din anul 2010) s-a contrat de mai multe ori până acum cu oficialii UE pe tema gestionării valului de migranți.

Viktor Orban a criticat dur planul Comisiei Europene de a distribui imigranții în statele membre UE, pe baza unui algoritm prestabilit și a atacat „birocrații de la Bruxelles” pentru intenția de a suprima autoritatea națională a fiecărui stat.

„Trebuie să demonstrăm că e posibil să construim o politică a migrației la nivelul UE aliniată cu interesele naționale ale Ungariei.”

 „Asta va fi o luptă dificilă și pentru ea am nevoie de un mandat puternic, care nu poate fi obținut decât prin referendum”, a spus Orban.

Sursa: realitatea.net
Foto: Reuters

 

Critic Arad, 1 iulie 2016 9:22