Se vinde Hanul „Moara cu noroc” de la Ineu. Vezi cât cer acționarii…

moara cu noroc 2
Distribuie:

 

Informația a apărut oficial pe un site public – respectiv pe wall-street.ro – în data de 11 ianuarie a.c., dar tranzacțiile au început din vara anului trecut. Primul client serios s-a interesat în luna august, dar a oferit un preț mult sub cel cerut de acționari: 3, 5 milioane de euro.

Povestea investiției „Hanul Moara cu noroc” de la Ineu

și-a revendicat, și din punct de vedere al epicii, paternitatea slaviciană… în spate stând o poveste cu multe nuanțe literare. Totul a început cu ideea lui Ovidiu Ciocan de a reconstrui ruinele construcției ridicată între 1834 si 1837 și funcționând, timp de peste 150 de ani, ca moară de apă cu o incintă tip han. În anii ’80 ai Secolului XX a functionat ca microhidrocentrală. Ovidiu Ciocan a cumpărat cladirea în 2007, iar la 1 mai 2012 a deschis Hanul Moara cu Noroc, în asociere cu Balla Geza, cunocutul viticultor și producător de vinuri din Podgoria Aradului.

După multe lupte de culise (asupra cărora nu insistăm acum), Rodica Ioțcu, soția fostului vicepreședinte CJA, a ajuns să dețină aproape jumătate din totalul afacerii – structura acționariatului arătând acum astfel: Ovidiu Ciocan, 20,5%, Balla Geza, 33,33% si Rodica Iotcu, 46,17%.

Ovidiu Ciocan a luat inițiativa vânzării, iar ceilați doi acționari s-au conformat.

De ce vinde?

„Este o întrebare într-adevăr grea. Hanul Moara cu Noroc e o afacere extraordinară și sunt foarte recunoscator că am reușit să-l facem să meargă bine. (…) Din bunul meu simt trebuie sa recunosc că e o afacere mare și foarte greu de condus, iar eu, Ovidiu Ciocan, managerul acestui han, recunosc, la 10 ani de la inceputuri, că am obosit. La 41 de ani, în sfârșit, consider că familia mea e mai importantă decât orice afacere din lumea asta. Am 4 copii care aproape că au crescut fără tată în acești ani”– este explicația oferită de Ovidiu Ciocan publicației wall-street.ro.

Moara cu Noroc este, așadar, o afacere profitabilă – o poate confirma orice client sau vizitator al hanului. „Se poate folosi căderea și debitul de apă de sub Moară pentru a fi pusă în funcțiune o microhidrocentală care ar asigura independența energetică a întregului complex. Apoi, renovarea etajului al treilea si a mansardei ar putea aduce inca 12 camere si 3 Săli de conferință, iar oaspeții ar putea să se bucure de un hipodrom, un ștrand cu apă termala și eventuale trasee de călărie, cicloturism, drumeție sau moto care pot fi construite pe dealul din spatele Morii”, consideră vânzătorul – însă „revenind la motivele retragerii mele, simt ca nu mai am energia necesară să continui și să implementez aceste schimbări, dar m-aș bucura mult ca altcineva să preia aceste planuri și să dezvolte ceea ce se întampla în prezent.”

Suprafața totală a Hanului este de 18.000 mp, din care suprafața construita proiectata pe sol, 2100 mp (suprafata construita de 4350 mp), suprafața segmentată astfel: 450 mp Moara veche, unde acum se află hotelul; 500 mp Sala rustica de evenimente si bucataria; 1100 mp Sala Gotica de evenimente; 50 mp bucataria de vară.

3.500.000 de euro este, așadar, prețul „de strigare”.

Pe site-ul hanulmoaracunoroc.ro găsiți mai multe detalii despre ofertă.

Categorie: Știri
Etichete: balla geza, hanul moara cu noroc ineu, moara cu noroc, ovidiu ciocan, pret, rodica iotcu, vazare
Distribuie:
Articolul anterior
Pescuitul pe malul gheții Mureșului – sport extrem pentru sinucigași în serie profesioniști – încununând o tradiție arădeană
Articolul următor
[OFICIAL] Costul pașaportului românesc de la 1 februarie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie