ȘTIRI

Sentință în cazul Șiria: Instanța a decis că „UTA Arad trebuie să prezinte suporterilor ASU Politehnica Timișoara scuze publice printr-o scrisoare publică” pentru că le-a interzis accesul la meciul direct de acum trei ani

 

Pe 24 aprilie 2018 câteva sute de fani alb-violeţi s-au deplasat la Şiria, cu bilete valide la derby-ul din Liga 2, dintre UTA şi Politehnica. Fanii au fost ţinuţi de organizatori departe de arena „Otto Grefner”, fiind plasați de jandarmi într-un ţarc de la marginea localităţii. Fotbaliștii alb-violeților au ieșit atunci de pe teren, în semn de protest, în jurul minutului 60. ASU Politehnica a pierdut meciul la „masa verde” și a fost penalizată cu 3 puncte în clasament.

Instanța a decis zilele trecute că „UTA Arad trebuie să prezinte suporterilor ASU Politehnica Timișoara scuze publice printr-o scrisoare publică” pentru că le-a interzis accesul la meciul direct de acum trei ani.

Totodată, arădenii sunt siliți să publice hotărârea instanței pe pagina oficială uta-arad.ro precum şi într-un ziar de largă circulaţie. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile.

Curtea de Apel Timişoara a mai decis că AFC UTA Arad trebuie să achite suporterilor timişoreni biletele și costurile legate de călătoria la Şiria – în cuantum de peste 6.000 de lei – precum şi cheltuielile de judecată.

Cosmin Gherman, 5 aprilie 2021 9:21