joi, decembrie 1, 2022

Serul antibotulinic primit din Republica Moldova a salvat viața a doi arădeni în Spitalul Județean Arad. În spitalele din România serul NU EXISTĂ

 

Chiar dacă informarea de presă de mai jos s-a vrut a fi una din registrul pozitiv, punând accentul pe salvarea pacienților și pe demersurile contra-cronometru făcute de autorități în acest scop, nu face altceva decât să confirme încă o dată că, în România, niciodată nu există nimic atunci când ai nevoie. La spitalele din toată țara NU EXISTĂ nici măcar o doză de ser antibotulinic. Și precizarea că „serul antibotulinic lipsește momentan din unitățile sanitare” cu accent pe „momentan” este o mare minciună.  În 2015 nu era , în aprilie 2014 nu era (când un tânăr de 20 de ani din Satu Mare a fost salvat de botulism cu câteva fiole de ser antibotulinic de la punctul medical de pe Aeroportul Otopeni, singurul loc din țară unde exista medicamentul). În decembrie 2020 o altă pacientă a ajuns la SCJU Arad cu suspiciune de botulism și tot din Republica Moldova s-a primit serul… Așadar, există încă un tratament care lipsește cu desăvârșire din spitalele din România…

 

[Informare de presă]

Momente contracronometru la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în încercarea de a salva viețile a doi pacienți – soț și soție!

 

Soțul s-a prezentat ieri, în stare gravă, la Unitatea Primire Urgențe Arad iar medicii din urgență împreună cu medicii din cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Adulți II au efectuat în regim de urgență investigațiile medicale, ridicându-se suspiciunea de botulism, conform criteriilor clinice și epidemiologice.

Deoarece în România nu există ser antibotulinic, directorul medical al SCJU Arad a luat, de urgență, legătura cu DSP Arad și cu Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a putea salva viețile celor doi membri ai familiei.

,,Ieri a fost o zi contracronometru atât pentru mine cât și pentru colegii din cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Adulți II! Deoarece serul antibotulinic lipsește momentan din unitățile sanitare am început lupta căutărilor împreună cu colegii de la DSP Arad, ISU Arad, DSU București și nu în ultimul rând Ministerul Sănătății prin oameni devotați care au făcut tot posibilul și au găsit serul în Republica Moldova într-un timp de 6-7 ore.

O echipa de la ISU Arad a plecat aseară spre Iași și alta echipa de la ISU Iași au plecat spre Arad, iar undeva pe la mijlocul distanței s-a realizat transferul serului ca să ajungă până în această dimineață la spital și să fie administrat celor doi pacienți.

Pacienții primesc în aceste momente serul antibotulinic și vor rămâne sub supraveghere medicală pe Compartimentul de Boli Infecțioase Adulți II.

Le mulțumesc tuturor celor care ieri și astăzi ne-am unit forțele și am făcut o echipă puternică pentru a salva. Nu în ultimul rând mulțumesc colegilor din Republica Moldova care în timp record ne-au pus la dispoziție serul anti-botulinic”, a declarat dr. Lenuța Timiș, director medical SCJU Arad.

 

 

Ultimele Știri

Related news