joi, septembrie 29, 2022

Și deputatul Glad Varga a observat frecvența îngrijorătoare a incendiilor în Arad. A găsit o cauză: sunt prea puțini inspectori ISU

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Glad Varga (PNL): „Securitatea împotriva incendiilor trebuie tratată cu maximă responsabilitate!”

Zilnic aflăm de clădiri, spații comerciale, locuințe, terenuri care sunt distruse total sau parțial de flăcările incendiilor. Suntem deja în situația în care această problemă, a lipsei de profesionalism și competență a guvernanților pune în pericol viața românilor și integritatea bunurilor.

Am simțit nevoia să adresez premierului o întrebare, dacă actualul guvern are în vedere prelungirea termenului de obținere a autorizării de securitate la incendiu, până la sfârșitul anului curent.

O mare parte dintre agenții economici funcționează fără autorizare de securitate la incendiu, ceea ce poate duce uneori la adevărate dezastre.  Acest fapt se datorează în primul rând volumului mare de muncă al angajaților ISU, personalului redus al acestei instituții. Spre exemplu, în județul Arad există doar trei inspectori care dau aceste autorizații. Iar nu în ultimul rând faptul că sistemul birocratic face ca procesul de autorizare să dureze, uneori, până la patru luni.

Solicit premierului Grindeanu stabilirea unor soluții concrete pentru a prelungi acest termen, scadent în luna iunie 2017, astfel ca fiecare agent economic, angajații și implicit clienții săi să beneficieze de protecție împotriva incendiilor.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news